Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheter

100 italienska banor i Golfhäftets utbud för 2022

Nu finns fler än 100 italienska golfbanor i Golfhäftets utbud. Bland klubbarna finns bland annat Italian Open favoriter som Olgiata och Royal Park I Roveri, Italiens enda PGA licensierade klubb Argentario Golf Club och Borgo Di Luce I Monasteri i historiska omgivningar på Sicilien.

Golfhäftets utbud utökas år efter år och lagom till våren spräcker man 100-strecket i antal golfbanor i Italien. På samtliga golfbanor spelar man till halv greenfee med Golfhäftet, precis som på resterande nära 1200 golfbanor i utbudet.

Borgo di Luce I Monasteri Golf Resort & Spa på Sicilien

– Italien bjuder på fantastisk golf i storslagna miljöer – och dessutom året om. Royal Park I Roveri ligger exempelvis i nationalparken La Mandria i Turin, Argentario Golf Resort & Spa i vackra Toscana och Borgo Di Luce I Monasteri på Sicilien omgiven av platser från UNESCOs världsarvslista, berättar Laurent Coppini, Country Manager Italy på Golfhäftet.

Historiska platser nära golfen

Några av de nytillkomna klubbarna är Oligata Golf Club, Royal Park I Roveri och I Monasteri. Olgiata Golf Club som ligger nära huvudstaden Rom har två banor och den 18-håliga West Course har bland annat omnämnts av Golf Digest Magazine som en av de bästa i världen. 

Oligata Golf Club

Borgo Di Luce I Monasteri på Sicilien är omgiven av historiska platser och under vintern och tidiga våren kan man plocka apelsiner längs med golfrundan. Royal Park I Roveri i Turin är designad av Robert Trent Jones och var värd för Italian Open från 2009 till 2012. Banan är en av de bästa i Italien och även rankad som en topp 50 bana i världen. En annan favorit sedan tidigare är Argentario Golf Resort & Spa, en pärla i Toscana som är PGA licensierad. Här kan man njuta av vacker miljö, pool och spa samt kulinariska upplevelser.

Njutningsfulla golfbanor för nybörjaren

– Vi är väldigt glada över intresset från de italienska klubbarna. I Golfhäftets utbud ska det finnas något som passar alla golfare, såväl härliga njutningsfulla golfbanor för nybörjaren som mer utmanande banor för de erfarna golfarna. Italien som golfdestination är ju helt underbar och precis som med vårt utbud av banor finns i Italien något för alla oavsett om det är kulinariska upplevelser, storslagen natur eller rik historia och kultur man vill njuta av mellan golfrundorna, avslutar Laurent Coppini.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights