NyheterTävlingar

Världsettan McIlroy starkast i Dubai

Han har vunnit fyra majors, fyra Harry Vardon-pokaler och är trefaldig FedEx Cup-mästare. Men faktum är att Rory McIlroy aldrig har vunnit en Rolex Series-tävling på DP World Tour. Förrän nu. Efter en dramatisk sista dag på Emirates Golf Club stog världsettan som vinnare efter en hård kamp mot sin antagonist, Patrick Reed.

Amerikanen Reed, som inledde veckan med att retsamt kasta en peg märkt med LIV Golf-loggan mot Rory McIlroy på driving rangen, spelade stor golf hela veckan och hade ytterligare en växel att lägga i den sista dagen. Reed gick runt på 65 slag och tog ledningen i klubbhuset på 18 under par och kunde sedan bara vänta på att se vad McIlroy skulle hitta på.

Nordirländaren behövde en birdie på det sista hålet för att gå förbi Reed och undvika särspel och när han slog sin drive från tee skrek han omgående ”sitt!”. Bollen var på väg mot vattenhindret bakom fairway, men stannade bara några centimeter kort om det. Därifrån slog han fram sig till ett bra avstånd för att attackera flaggan med sitt tredjeslag. Han slog upp en sandwedge till fyra meter från pinnen och när han sedan satte putten för birdie var saken klar och han kunde andas ut, sträcka armarna i skyn och njuta av sin första seger i Rolextävling.

Vinsten var Rory McIlroys tredje i Hero Dubai Desert Classic.

– Det betyder så mycket. Jag visade mental styrka på banan idag, något att bygga vidare på resten av året. Jag kommer att njuta av detta. Den här segern är kanske lite sötare än vad den borde vara, men det är en riktigt bra start på året och en bra grund att jobba från, sa McIlroy efter sin seger.

Australiensaren Lucas Herbert, som vann tävlingen 2020 slutade trea på 16 under par, ett slag före Englands Callum Shinkwin och två före Julien Brun från Frankrike. På delad åttonde plats kom två svenskar: Henrik Stenson som verkar njuta av att vara tillbaka på DP World Tour slog till med bästa varvet av alla, 64 slag, den sista dagen och slutade på 12 under par, ett resultat han delade med bland annat Marcus Kinhult.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Hero Dubai Desert Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights