Nyheter

Seve Ballesteros Award till Ryan Fox

Nyazeeländaren Ryan Fox har röstats fram som Årets Spelare på DP World Tour 2022 av sina proffskollegor efter en fantastisk säsong med två segrar och en slutlig andra plats på DP World Tour Ranking.

The Seve Ballesteros Award, som priset heter sedan 2016, röstas fram av spelarna på DP World Tour och Fox fick över hälften av sina kollegors röster. Priset delades ut under Hero Dubai Deserts Classic, en tävling som Seve Ballesteros vann 1992, av Seves barn Javier och Carmen Ballesteros.

36-årige Fox vann Ras al Khaimah Classic och Alfred Dunhill Links Championship förra året och förutom de båda segrarna visade han upp ett imponerande stabilt spel hela säsongen med bland annat fyra andra platser samt ytterligare fyra topp-10 placeringar.

Det fina spelet ledde till en snabb klättring på världrankingen för Fox som inledde förra året utanför topp 200 i världen men där han nu nått en 30:e placering.

– Det här är inget jag trodde skulle hända mig i min karriär. Jag har drömt om det, men när man tittar på namnen som har vunnit känns det overkligt att även mitt namn står på trofén. Att få priset av Carmen och Javier gör det ännu mer speciellt, sa en rörd Ryan Fox.

– Seve är en otrolig golfikon. Jag trodde att jag kunde mycket om Seve när jag växte upp i Nya Zeeland, men jag visste inte vilket enormt inflytande han hade på golfen här i Europa. Det är så coolt att höra alla historier från några av de äldre killarna på touren som spelade med honom.

Ryan Fox med The Seve Ballesteros Award.

Javier Ballesteros delade ut priset till Fox och var nöjd med valet av Årets Spelare.

– Jag är väldigt glad att Ryan fick priset. Han vann två gånger förra året och dessutom är han en fantastisk kille. För mig är det väldigt viktigt och vi är väldigt stolta över att ha vår fars namn på det här priset. Det är ett pris som delas ut av spelarna och ett fint sätt att hålla hans arv vid liv, sa Javier Ballesteros.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights