Laga asiatiskt tillsammans med golfvännerna
Asiatiskt är en av de starkaste mattrenderna i världen just nu. Hemma i köket har det hittills uppfattats lite svårt att laga ”buns”. Santa Maria, som har en tradition av att göra det enkelt att prova nya spännande kök och rätter, gör nu konceptet Asian Buns lika tillgängligt som tacos.
Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingssåsen smaksätter kyckling eller svamp på ett
kick.
Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill, toppa med sweetmango & chili-såsen. Likt tacos på många sätt, fast asiatiskt. Perfekt i vardagen och ett härligt tillskott till vardagsmaten. En riktigt god måltid på 20 minuter – kan det bli bättre?
Här är receptet på Asian Bao Buns med svamp
Härliga Asian Bao Buns med svamp som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden
ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Bjud in familj och
vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.
Ingredienser
Antal portioner 4
700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtblads-salladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili
Gör så här
• Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet
kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt
tunt!
• Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen
och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare
ca en minut.
• Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck
med ”mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en
kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
• Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.