NyheterTävlingar

Grant och Stenson jagar ledande Scrivener

Australiens Jason Scrivener gick runt på 64 slag på fredagen och leder därmed Scandinavian Mixed inför helgen med två slag. Scrivener har spelat nästintill felfri golf i två dagar på Halmstad GK med endast en bogey på scorekortet.

– Jag är väldigt glad. Det har varit ett par frustrerande månader, men jag har känt att formen närmat sig och det var skönt att allt stämde idag, sa Scrivener efter sin runda.

– Det har varit två otroliga dagar. Jag ser fram emot helgen. Det var ett tag sedan jag var i toppen och jag är exalterad över att vara i den här positionen igen.

Scrivener får sällskap i ledarbollen på lördagen av den unga italienska amatören Carolina Melgrati som följde upp sin fina 65-runda på torsdagen med en 69-runda och är 10 under par inför helgen.

– Jag har inga ord för att beskriva den här känslan! Det är helt otroligt. Jag är exalterad och jag vill bara ut på banan och spela igen, sa en lycklig 19-åring.

10 under par ligger även Linn Grant som därmed delar andraplatsen med Melgati och Frankrikes Mike Lorenzo-Vera. Trots att Grant inledde med en bogey gick hon runt på 68 slag på fredagen efter en fin birdie som avslutning.

– När man gör en bogey på ettan kommer lite konstiga tankar upp i huvudet, men det var skönt att komma tillbaka på rätt spår relativt omgående.  Det var skönt att få avsluta med en birdie, framförallt inför den härliga publiken, sa Grant.

Linn Grant är tvåa inför helgens spel i Scandinavian Mixed. Foto:Tristan Jones/LET

Tävlingsvärden Henrik Stenson spelade stor golf på fredagen. Svensken gjorde bland annat en läcker eagle på det 11:e hålet och gick runt på 66 slag, sex under par och delar sjunde platsen med bland annat Kristoffer Broberg som avslutade med tre birdies på de sista fem hålen.

Tyvärr är det färdigspelat för Annika Sörenstam som missade cuten efter sina rundor på 74 och 75 slag. Färdigspelat inte bara för tävlingen utan för hela karriären är det för Peter Hanson som gjorde sin sista tävling på Europatouren. Den trevlige och populäre skåningen fick stora hyllningar på sista greenen av publiken efter en enastående karriär.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights