Nyheter

Ian Poulters kärleksaffär med Ryder Cup kan vara över

Ian Poulters dröm om att få spela Ryder Cup i Rom kan få ett abrupt slut. Hans engagemang i LIV-tour är spöken i dramat. Den frispråkige engelsmannen berättar för pressen att det inte är någon garanti att han ska få spela för Europa i Ryder Cup 2023 i Rom om han lyckas kvalificera sig.

– Det hade varit jätteroligt om jag kunde få delta, sa LIV Golf-spelaren inför Abu Dhabi HSBC Championship.
-Jag förväntar mig absolut inte att bli utvald av kaptenen. Inte på något sätt, form eller form. Vilket också är synd.

Årets tävling i Rom är i fara


Poulter har spelat i sju Ryder Cup-tävlingar under sin karriär och hjälpt Europa att vinna fem. Men golfarens ställning för årets tävling är i fara på grund av hans lojalitet till den Saudi-stödda LIV-turnén. DP World Tour (tidigare känd som European Tour) försökte förbjuda LIV-spelare från att tävla förra sommaren.

Tvisten ska avgöras i rätten huruvida DP World-touren kan förvisa medlemmar från LIV. Om de får rätt, skulle det ta spelare som Poulter och spanjoren Sergio Garcia ur spel för Europas Ryder Cup-lag.

Sveriges Henrik Stenson fråntogs sin europeiska kaptensroll 2023, när han accepterade ett avtal om att gå med i LIV Golf. Han ersattes av engelsmannen Luke Donald, som inte har svarat på vad han kallar ”hypotetiska uppgifter” i fall han kommer att ha med golfare från LIV-spelare eller inte till sitt lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights