NyheterTävlingar

Åberg leder i Skottland

Ludvig Åberg leder Genesis Scottish Open efter en bländande rond på The Renaissance Club på fredagen. Åberg gick återigen runt på 64 slag och med sina totalt 128 slag, 12 under par, leder svensken med ett slag före fransmannen Antoine Rozner inför helgens spel.

24-åringen var i princip felfri på fredagen och gjorde 12 par och sex birdies. När han spelade här förra sommaren var han rankad 300 i världen och missade då cuten. Idag är Åberg världsfyra med segrar på både PGA-touren och DP World Tour. Han har vunnit Ryder Cup och kommit tvåa i Masters. Det är inte klokt egentligen.

– Det har varit två väldigt trevliga dagar på golfbanan. Vi har haft en bra spelplan och har inte tvingat fram någonting. Det gäller att ha en hög acceptans för vad som händer på den här golfbanan.

Ingen av oss kommer att spela perfekt golf i fyra dagar. Det kommer att hända saker på banan för oss alla den här veckan, det gäller att försöka hantera det så gott det går, sa Åberg efteråt.

På torsdagen fick han uppleva något märkligt för att sedan hantera det på bästa sätt. På det åttonde hålet landade hans boll på Collin Morikawas och studsade sedan av green till ett svårt läge med bogey som följd. Men Åberg bara skrattade åt eländet och fortsatte med sin fina golf.

128 slag är personligt rekord för Åberg efter 36 hål i en tävling sedan han blev proffs förra sommaren. Det kommer dock inte bli en enkel helg för svensken då det vimlar av stjärnor i årets startfält som numera är samsanktionerat av PGA-touren. 

Titelförsvararen Rory McIlroy är tre slag efter Åberg, det är även världssexan Colin Morikawa och glädjande nog Alex Norén som trivs i Skottland. McIlroy tävlar för första gången sedan den missade kortputten på 18:e greenen i U.S. Open som gjorde att Bryson DeChambeau kunde smita förbi och vinna.

– Jag spelade riktigt bra men missade några bra birdielägen på slutet. Det har varit två solida ronder och jag känner att jag är bra med inför helgen, sa McIlroy.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Genesis Scottish Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights