Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst

Vad sägs om en matig macka med smakrik kycklingmedvurst toppad med massa italienska smaker? Magi!
Servera kycklingmedvurstsmörrebrödet exakt när du vill på dygnet! Blir det som brunch, middag eller nattamat är
det gott med en kall öl till.


Mattias ”Fredagskocken” Larsson fick fria händer att ta fram ett recept med en ny kycklingmedvurst. Han bjuder på ett oemotståndligt smörgås-recept med smak av Italien. Med några få ingredienser lagar du snabbt och enkelt denna härligt matiga macka, lika god till frukost och brunch som till en lättare lunch eller middag.

4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter

1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)

4 skivor vitt surdegsbröd

8 kokta kronärtskockshjärtan

8 soltorkade tomater i olja

olivolja

Örtspread

100 g cream cheese

1 liten vitlöksklyfta

3 msk hackad basilika

2 msk hackad ruccola

Såhär gör du

Örtspread: blanda ihop ingredienserna.

Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.

Surdegsbröd: stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.

Servering: bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och
soltorkade tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.