NyheterTävlingar

Olympiskt rekord av Metraux

Hon kvalificerade sig för OS i Tokyo 2020 men valde att hoppa över för att istället fokusera på att klara sitt kort på LPGA-touren. Men i år är schweiziskan Morgane Metraux inte bara med i OS, hon leder efter två rundor efter att ha slagit nytt OS-rekord på de första nio hålen på torsdagen.

Efter att ha gått den första rundan på 70 slag var det en taggad Metraux som klev upp på första tee på Le Golf National. Nio hål senare hade schweiziskan gjort fyra birdies och två eagles och vände på 28 slag, hela åtta under par, nytt rekord för OS och tagit en lika stor som överraskande ledning.

– Det var helt perfekta förhållanden och jag spelade riktigt bra. Jag blev lite förvånad att jag kunde behålla lugnet i början när jag satte nästan varje putt, men jag lyckades med det och känner att jag har ett stort självförtroende på banan just nu, sa Metraux som tappade två slag på de sista nio hålen men leder ändå med ett slag när OS-golfen nått halvvägs.

Metraux anlände till Paris när OS inledde förra veckan och har bott i Athlete Village i några nätter och hängt med de andra utövarna.

– Det är väldigt coolt att vara här och titta på alla atleter och se dem utöva sina sporter och även att se hur de beter sig när de inte tävlar. Atmosfären här är så häftig och att se alla schweiziska flaggor vid golfbanan och att höra mitt namn ropas är riktigt stort, sa Metraux.

Ett slag efter Metraux ligger Ruoning Yin från Kina och ytterligare två slag efter ligger den dubble olympiske medaljören Lydia Ko på fem under par.

Ledaren efter den första dagen, hemmaspelaren Celine Boutier, såg ut att storma fram mot ytterligare en bra runda. Men på de sista nio hålen tog det tvärstopp för fransyskan som kom in på 76  slag och delar sjätteplatsen. Även världsettan Nelly Korda hade en strålande runda på gång. Korda låg sex under par efter 15 hål, men en kvadruppelbogey på det 16:e hålet följt av en bogey på det 17:e förstörde dagen och hon delar 12:e platsen efter en 70-runda.

Den svenska duon Maja Stark och Linn Grant spelade bra men tappade på de sista nio hålen som är tuffa på Le Golf National. Stark gick åter på 72 slag och är på par totalt på en delad 19:e plats. Grant är slaget efter på totalt ett över par och ligger på en delad 22:a plats efter två rundor.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från OS-golfen för damer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights