NyheterTävlingar

Higgo tog historisk seger på Gran Canaria

Supertalangen Garrick Higgo tog karriärens andra seger på Europatouren när han höll undan för tysken Maximilian Kieffer och vann Gran Canaria Lopesan Open.

Sydafrikanen slutade på hela 25 under par med sina avslutande 63-rundor både på lördagen och söndagen och vann han till slut med tre slag. Kieffer, som förlorade i särspel i Austrian Open förra veckan, spurtade frenetiskt på avslutningshålen och kom in på 62 slag, totalt 22 under par, men avståndet till ledande Higgo var för stort.

För 21-årige Higgo var det här andra seger på endast 24 starter på Europatouren. Den första segern kom Open de Portugal på Royal Óbidos förra året och nu slog talangen alltså till igen. Segern innebär att han är den förste spelare från Sydafrika som vunnit två tävlingar på Europatouren på färre än 25 starter, vilket inte Els, Oosthuizen, Goosen eller någon av de andra stjärnorna från Sydafrika lyckades med.

– Det känns helt overkligt. Jag har svårt att sätta ord på vad jag känner just nu. När jag gjorde birdies på nian och tian började jag tro på seger, men jag kunde inte andas ut förrän birdien på det sista hålet. Framförallt eftersom det började blåsa på slutet, sa en lycklig vinnare.

– Jag pratade faktiskt med Gary Player igår kväll faktiskt som gav mig några tips. Han menade att jag skulle spela som om jag låg två slag efter ledaren och det var ett bra tips. Å andra sidan har jag aldrig varit i ledningen i en stor tävling inför sista varvet, så jag har inte behövt oroa mig för det.  

Garrick Higgo vann sin andra seger på Europatouren i sin 24:e start. Rekordsnabbt!

Higgos seger var den 500:e tävlingen på Europatouren som vanns av en tidigare Challenge Tour-spelare.

Per-Ulrik Johansson först av alla

– Det här är en minnesvärd dag i Challengetourens historia. Att uppnå 500 segrar på Europatouren är ett bevis på mer än 30 års hårt arbete från vår personal, sponsorer, intressenter och naturligtvis, våra spelare, menade Jamie Hodges, chef för Challengetouren.

Challenge Tour grundades 1989 och den första segern på European Tour av en tidigare Challenge Tour-spelare kom när Per-Ulrik Johansson segrade på Renault Belgian Open 1991.

Totalt har 187 tidigare Challenge Tour-spelare vunnit på European Tour, där sju spelare har vunnit 11 Majors. Justin Rose, som spelade på Challenge Tour mellan 1998 och 2000, var den första tidigare Challenge Tour-spelare att vinna Race to Dubai-rankingen.

Trevor Immelman, som tog kortet till Europatouren via Challengetouren år 2000, bland annat tillsammans med Henrik Stenson, blev Challenge Tours första majorvinnare när han vann Masters 2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights