NyheterTävlingar

Se upp – en ny tiger på banan!

När Tiger Woods inte längre spelar toppgolf, får vi istället se hans son, Charlie Woods, göra kometkarriär. Junior tog ett järngrepp på High School State Golf Championship från start och vann sedan hela tävlingen – med sitt lag, ska sägas.

Charlie Woods, 14, var fyra i Benjamin-lagets fem golfare. Benjamin School, som ligger i Palm Beach Gardens, Florida, tog sin fjärde delstatsgolftitel.
– Woods-familjens skåp med utmärkelser utökades ännu en gång på onsdagen, med Charlie Woods som vann en guldmedalj, skriver PGA Tour.

Här kan vi se hur glada ungdomarna var efter segern. Pappa Tiger sägs ha varit med och stöttat sin son och han är förstås stolt över framgångarna. Nu vet vi att det finns en framtid inom golfen för Charlie Woods. Han har ju en av världens bästa tränare på hemmaplan, och det hjälper säkerligen en del att ha en hel golfbana i trädgården att öva på.

Tiger Woods vann aldrig själv ett delstatsgymnasie-mästerskap under sin tid på Western High School i Anaheim, Kalifornien. Även om Tiger kan ha begränsats av det faktum att California Interscholastic Federation inte delade ut statliga mästerskap under sin tid på gymnasiet, så måste han inse det faktum att Charlie redan har gjort något inom golfen, som han aldrig gjorde.

Charlies triumf i mästerskapet inträffade bara några dagar efter det att Tiger, 47, var sonens caddie vid Notah Begay III Junior Golf Championship i Louisiana. Charlie hade förtjänat sin plats i Junior Golf Championship genom att säkra en åldersgruppseger i den andra omgången av Last Chance Regional i september.

I en intervju efter segern uttryckte Charlie sin glädje över att ha sin pappas stöd på golfbanan.
– Vi är bara i vår egen lilla värld, sa Charlie då och erkände att hans pappa ”sätter mig på min plats” när det behövs. Jag vill prata om nästa hål och han säger ”Nej. Det är här och nu vi ska fokusera på.”

Tigers omedelbara framtid för sitt eget spel är fortfarande oviss, men vi kommer att kunna se den 82-faldiga PGA TOUR-vinnaren spela i TGL i januari . Tiger kan bara hoppas att hans TGL-team, Jupiter Links GC, kan ha lika mycket omedelbar framgång som Charlie.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights