NyheterTävlingar

Svenskduon fortsatt med i täten i BMW Championship

Trots näsblod för Ludvig Åberg och en usel start av Alex Norén delar den svenska duon tredjeplatsen efter en dramatisk lördag i BMW Championship på Castle Rock i Colorado.

Ludvig Åbergs runda fick en märklig start när han redan på ettan började blöda näsblod och fick hjälp av publiken som gav honom servetter för att kunna stoppa blödningen och spela vidare. Han tackade och tog emot, gick fram till ettans green och dunkade i en lång putt för birdie, och med en rejäl bomulltuss i ena näsborren kunde han bara skratta åt situationen.

– Jag har haft näsblod varje dag sen jag kom hit, så jag blev inte direkt förvånad, sa Åberg.

Trots näsblodet i inledningen valde Åberg att spela aggressivt hela dagen. Och på scorekortet kunde man se att det var full gas som gällde för 24-åringen. Det blev en eagle, fyra birdies, tre bogeys och en dubbelbogey för Åberg som till slut kom in på 71 slag.

– Jag spelade aggressivt hela dagen. Både från tee och på greenerna. Men det var rätt kluriga vindar idag och jag är totalt sett nöjd med dagen, sa Åberg.

Alex Norén fick en tuff start med dubbelbogey på trean efter vattenbesök och bogey på hålet efter, men därefter spelade svensken strålande.

 – Jag är stolt över att jag kämpade på och aldrig gav upp, sa Norén efteråt.

Han avslutade riktigt vackert med birdies på de tre sista hålen och hans sänkta birdieputt på det sista hålet från 12 meter drog ner ett av dagens största jubel från publiken.

De båda svenskarna ligger två slag efter Keegan Bradley, som i somras utnämndes till kapten för det amerikanska laget i Ryder Cup. 38-åringen kom in som sista spelare i veckans startfält men har spelat bäst av alla på den läckra men kluriga Castle Rock-banan.

– Det var tufft där ute idag. Men jag spelade stundtals briljant blandat med några hemska slag. Men det är ju så golfen är och jag är nöjd med hur jag kämpade på och hur scoren blev till slut, sa Bradley.

Keegan Bradley spelar med Adam Scott i ledarbollen på söndagen och återigen blir det en svenskduo i bollen före. 19:20 svensk tid går svenskarna ut sin segerjakt.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från BMW Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights