NyheterTävlingar

Matt Fitzpatrick vann U.S. Open – se omtalade bunkerslaget

Premiärseger på PGA-touren för Matt Fitzpatrick. 27-åringen från Storbritannien vann US Open efter en spännande uppgörelse på slutet och kunde glädja sig åt både ära, berömmelse och en fet prischeck – den största någonsin i en major.
– Det känns helt overkligt, sade han.

Tävling med många olika spelare i topp

Det var rafflande ända till slutet. Under golfarnas tävlingsrundor växlade namnen i toppen av leaderboarden. Världsettan Scottie Scheffler verkade starkast på banan länge, men fick hård konkurrens. Will Zalatoris imponerade och knep andraplatsen tillsammans med Scheffler. Både hade chans att ta hem tävlingen då Fitzpatrick hade problem på sista hålet.

Ofattbart bunkerslag räddade segern

Engelsmannen ledde med ett slag, men drog utslaget till vänster och landade i en bunker. Han lyckades rädda den kniviga situationen med ett strålande slag upp på green och kunde därefter tvåputta hem segern.

Matt Fitzpatrick avfyrade ett stort leende när han inför den församlade pressen berättade om dramat:
– Bunkerslaget var förmodligen det bästa slaget jag slagit i hela mitt liv.

Vi svenskar höll länge tummarna för David Lingmerth, 34, som var med i toppen av tävlingen till en början hade en tuff sista dag. 34-åringen gick på 77 slag under sista rundan och rasade ner på en delad 49:e plats. Sebastian Söderberg avslutade sista dagen två slag över par och slutade delad 53:a.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights