NyheterTävlingar

Norén med i Hero Cup

Den första upplagan av Hero Cup kommer att spelas på Abu Dhabi Golf Club 13-15 januari. Hero Cup är en lagtävling mellan Storbritannien och Irland mot Övriga Europa, där lagen består av tio spelare och kaptenerna för respektive lag, Tommy Fleetwood och Francesco Molinari har i samråd med Europas kapten i Ryder Cup, Luke Donald tagit ut 18 spelare. De sista platserna kommer att tilldelas i slutet av december.

Det blir många intressanta matcher då det är en häftig blandning spelare som ställer upp i Hero Cup. Alex Norén blir ett av Övriga Europas starkaste kort, inte minst med sin Ryder Cup-erfarenhet. I laget finns även Thomas Pieters, Adrian Meronk som nyligen vann Australian Open, Victor Perez, Sepp Straka och den unge dansken Rasmus Höjgaard.

Laget kompletteras med Thomas Detry från Belgien som haft en stark start på sin rookie-säsong på PGA-touren med tre topp-12 på fem tävlingar. Han får sällskap av italienaren Guido Migliozzi, som tog sin karriärs största seger i september i Open de France.

Laget från Storbritannien och Irland leds av Tommy Fleetwood innehåller både majorvinnare och Ryder Cup-spelare. Här finns bland annat Shane Lowry och Tyrrell Hatton. En tung pjäs är blir även Irländaren Seamus Power som fått en lysande start på PGA-toursäsongen och leder hela FedEx Cup-rankingen. I laget finns även DP World Tour-vinnarna Ewen Ferguson, Robert MacIntyre, Callum Shinkwin, Jordan Smith och Matt Wallace.

– Efter att ha arbetat nära med Tommy och Fran för att bygga de två lagen är jag nöjd med mixen av spelare som kommer att spela på Abu Dhabi Golf Club i januari, menar Luke Donald.

– Vi tyckte alla att det var viktigt att kombinera erfarenhet och ungdomlighet och jag tror att vi har hittat den balansen med en blandning av majorvinnare och Ryder Cup-spelare, tillsammans med killar som hoppas kunna säkra en plats i Rom nästa år.

Francesco Molinari är nöjd med sitt lag och ser fram emot matchen i januari.

– Några av våra yngre spelare har redan visat otrolig mognad i pressade situationer och bevisat att de kan prestera i stora ögonblick, så att ge dem möjligheten att tävla på den här scenen tillsammans med sådana som Alex Noren och Thomas Pieters kommer att vara väldig start på vad som kan bli ett stort år för dem, säger Molinari.

Tommy Fleetwood firar segern i Ryder Cup 2018. Foto: Getty Images

Samma tankar har Tommy Fleetwood, som tillsammans med Molinari spelade ihop fyra poäng till Europa vid Ryder Cup 2018 i Paris.

– Att ha Shane och Tyrrells erfarenhet kommer att vara ovärderligt för resten av laget i en matchspelsmiljö men jag tycker att vi är riktigt starka i hela laget. Vi har vinnare från några av de största DP World Tour-tävlingarna och jag är verkligen nöjd med hur mitt lag ser, säger Fleetwood.

Lag Storbritannien & Irland

Tommy Fleetwood, kapten

Ewen Ferguson

Tyrrell Hatton

Shane Lowry

Robert MacIntyre

Seamus Power

Callum Shinkwin

Jordan Smith

Matt Wallace

Lag Övriga Europa

Fransesco Molinari, kapten

Thomas Detry

Rasmus Höjgaard

Adrian Meronk

Guido Migliozzi

Alex Norén

Victor Perez

Thomas Pieters

Sepp Straka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights