Nyheter

Tung start för Europa

Det europeiska laget har mycket arbete framför sig i årets upplaga av Solheim Cup. Efter den första dagens spel leder USA med 6-2 och Europa måste hitta något snabbt innan det amerikanska försprånget blir alltför stort.

Under morgonens foursomes fick det amerikanska laget en strålande start och vann tre av de fyra matcherna på Robert Trent Jones Golf Club. Tyskan Esther Henseleit och Charley Hull från England förlorade den första matchen mot Nelly Korda och Allisen Corpuz med 3/2.

Samma siffror blev det i den andra matchen när Rose Zhang och Lauren Coughlin besegrade Frankrikes Celine Boutier och Albane Valenzuela från Schweiz. Och en stund senare fick Linn Grant i par med Spaniens Carlota Ciganda se sig besegrade av Lilia Vu och Sara Schmelzel. Även denna gång blev resultatet 3/2 till USA.

Det blev en seger för Europa på förmiddagen. Maja Stark och Emily Pedersen från Danmark spelade stor golf och var direkt fyra upp efter fem hål mot Ally Ewing och Jennifer Kupcho och även om amerikanskorna närmade sig på slutet kunde Europa vinna med 2/0 och därmed stod det 3-1 till USA.

– Det var en kul match. Jag var mycket mindre nervös nu än förra gången. Vi fick en bra start och en skön känsla direkt och det var kul med lite spänning på slutet, sa Stark efteråt.

– Vi är båda lika galna och har väldigt lika personligheter. Vi klickar riktigt bra och är väldigt goda vänner och vi spelar bra golf tillsammans, fyllde Pedersen i.

Eftermiddagens bästbollar påminde väldigt mycket om förmiddagens foursomes. Det blev tre nya relativt enkla poäng för USA.

Världsettan Nelly Korda i par med Megan Khang och duon besegrade Englands Georgia Hall och Irlands Leona Maguire med 6/4. Rookieparet Coughlin och Schmelzel besegrade Emily Pedersen och Maja Stark med 3/2. Med en spektakulär avslutning med två eagles vann Andrea Lee och Rose Zhang sin match mot Linn Grant och Englands Charley Hull med 5/4.

Europas enda poäng på eftermiddagen bärgades av den svenska duon Anna Nordqvist och Madelene Sagström som var överlägsna Alison Lee och Lexi Thompson och vann med 6/5.  Matchen var jämn fram till det åttonde hålet då svenskorna kopplade på turbon och vann sex hål i rad.

– Det var kul att spela med Madelene, en av mina bästa vänner. Jag kraschade hennes bröllop förra veckan och den här veckan kraschar jag hennes och min caddie Jacks smekmånad, skämtade Anna Nordqvist.

– Jag tror på vårt lag, vi måste fortsätta kämpa och göra vårt bästa. En sänkt putt kan göra en stor skillnad.

Det är en historiskt sett stor ledning USA har efter den första dagen. Det här är första gången i Solheim Cups historia som ett lag har lett med 6-2 eller mer efter den första speldagen.

Foto: Marc Runnacles / LET

Klicka här för att komma till ledartavlan från Solheim Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights