Nyheter

Sörjer Drottning Elizabeth – DP World tour ställer in tävling

En hel värld är i sorg. Hela England gråter. Drottning Elizabeth II blev gammal, 96 år, men ändå känns det ofattbart att den älskade regenten har gått bort. Hon somnade in i dag efter 70 år på tronen. Nu meddelar DP Word Tour att man avbryter tävlingen – inget spel i morgon – och skriver på sin hemsida:

– Våra djupaste kondoleanser till kungafamiljen i denna sorgetid.

Tommy Fleetwood, Andy Sullivan och Viktor Hovland spelade bra och delade ledning efter en öppningsrunda med låga scorer i BMW PGA Championship.

Fleetwood gjorde birdies på sex av sina sista sju hål för och var nöjd med en bogeyfri 64-runda under regniga förhållanden på Wentworth Club.

Även Hovland gick upp i täten när han gjorde en eagle på det sista hålet. De tre golfarna i topp hann gå ett varv, men 30 golfare var fortfarande ute på banan när Europatouren bröt allt spel. Men nu väntar man. Världen har sorg.

Inget spel på fredag

DP World Tour har bekräftat att inget spel kommer att äga rum på fredag. Spelet avbröts för dagen strax efter 18.30 lokal tid, efter det att hovet meddelade att Hennes Majestät Drottning Elizabeth II var död.

En kunglig sport

Golf är en kunglig sport. I den brittiska kungafamiljen är det prins Andrew, drottning Elizabeths näst yngste son som är flitigast med klubborna. Drottningen har provat på spelet, men hästarna har alltid gått före.

En vecka innan drottning Elizabeth firade 70 år på tronen åkte hon i den så kallade ”Queen mobile”. Det är en slags golfbil i lyxförpackning.

Här ovan ser vi brittiska drottningen i en golfbil à la Rolls Royce när hon besökte den anrika blomsterutställningen Chelsea Flower Show i våras.

Golfbilen var komplett med ett minikylskåp och en gps, den utsmyckade vagnen var batteridriven. Drottningen, som hade sällskap av en chaufför och en hovdam, bar en blommig klänning med en rosa överrock. med vita handskar och svarta loafers.

– Justeringar har gjorts för drottningens komfort”, sa en talesperson för Buckingham Palace till Daily Mail.

Här kan ni se ett klipp från YouTube med höjdpunkterna från Rory McIlroys första varv i BMW PGA Championship på Wentworth Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights