NyheterTävlingar

Norén tvåa på Bermuda – Villegas smet förbi

Han rivstartade med en 61-runda och ledde Butterfield Bermuda Championship efter första, andra och tredje varvet. Men på det sista varvet mäktade inte Alex Norén att hålla colombianen Camilo Villegas bakom sig. Det blev ännu en andra plats för Norén som får vänta ytterligare på sin första vinst på PGA-touren.

Det blev en känslosam vinst för Villegas. Det var hans första på PGA-touren sedan 2014, men framförallt den första sedan paret Villegas dotter Mia dog för tre år sedan i cancer.

Fram till förra veckan var Villegas anmäld till steg 2 i kvalet till PGA-touren. Hans andra plats i World Wide Technology Championship gav honom en direktplats till slutkvalet.

Men nu, efter nio segerlösa år på touren och efter en tragisk förlust behöver Villegas inte kvala till touren nästa år. Vinsten i Butterfield Bermuda Championship innebär att kortet på PGA-touren är säkrat i två år framöver.

– Det här spelet har gett mig så många fantastiska saker, men ibland så ger den dig en spark i baken. Samma sak gäller i livet. Jag har min lilla där uppe som tittar på mig och ler, sa en rörd vinnare efteråt.

Alex Norén inledde söndagens varv med en ledning med ett slag. Han inledde bra med tre birdies på de första sju hålen men sen kom två raka bogeys på hål 9 och 10 och plötsligt hade Villegas ryckt åt sig en tvåslagsledning. En ledning han aldrig släppte.

– Jag har aldrig känt mig så lugn och bekväm i tätstriden som jag gjort de här senaste veckorna. Märkligt nog, med tanke på hur mycket som står på spel, sa Villegas efteråt.

För Alex Norén var det här tredje andraplatsen på PGA-touren. Han får tag nya tag denna vecka när säsongens sista tävling, RSM Classic, inleds på torsdag.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Butterfield Bermuda Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights