Nyheter

Billy Horschel vann på Wentworth efter stor dramatik

Det blev en oerhört dramatisk avslutning av årets upplaga av BMW PGA Championship på klassiska Wentworth. I ledarbollen på söndagen gick en trio som alla vunnit tävlingen tidigare. Italienaren Matteo Manassero, som vann här 2013, var i ledning med tre slag före Rory McIlroy (vinnare 2014) och amerikanen Billy Horschel som vann här 2021.

Manassero hade inte sin bästa dag på Wentworth och fick relativt snabbt se sig ikapp- och förbisprungen av flera spelare. Bland annat sydafrikanen Thriston Lawrence som fortsatte med det han gjorde på lördagen: Att ösa i birdies. Lawrence gick runt på 65 slag både på lördagen och söndagen och tog ledningen i klubbhuset med totalt 20 under par.

Kvar ute på banan fanns dock McIlroy och Horschel med chans att gå ikapp. Men då krävdes det att de gick de två avslutande hålen på två under par. Med en mäktig eagle på det 17:e följt av ett avslutande par gjorde McIlroy det. Amerikanen Horschel valde istället att avsluta med två relativt enkla birdies vilket innebar att trion fick bege sig tillbaka till 18:e tee för särspel.

Efter besök i skog, bunker och vattenhinder försvann Thriston Lawrence på det första särspelshålet. McIlroy och Horschel delade på birdies och fick återigen bege sig tillbaka till 18:e tee. Efter två perfekta utslag slog de båda upp sig på greenen och hade varsin putt för eagle. Som så många gånger den här säsongen smet McIlroys avgörande putt just förbi hålet och någon minut senare hade istället  Horschel millimetrarna på sin sida och satte sin putt för eagle och sin andra seger i BMW PGA Championship på fyra år.

– Det är sådana här situationer vi jobbar så hårt för att hamna i. Att möta de bästa spelarna i världen och att vinna. Det känns helt fantastiskt. Jag är överlycklig och det här betyder så oerhört mycket för mig, sa en rörd vinnare efteråt.

– Den här tävlingen är väldigt speciell för mig, jag älskar den och allt som har med den att göra. Att få vinna den för andra gången är helt otroligt. Men jag känner för Rory, han är den bäste spelaren i vår generation och en riktigt god vän till mig. Trots att jag spelar professionell golf sedan länge är jag även ett fan och jag vill se de bästa spelarna på nära håll. Och det fick jag idag.

Billy Horschel har spelat BMW PGA Championship fem gånger och aldrig varit sämre än 19:e plats.

– Det är alltid en av mina mest speciella veckor på året. Jag tycker om att komma hit. Jag känner en känsla av lätthet och ett lugn. Trots att jag inte är från Storbritannien eller London känner jag mig nästan hemma när jag kommer hit.

McIlroy var besviken men inte nedslagen efter ytterligare en andra placering.

– Jag har spelat bra. Bara inte tillräckligt bra. Men jag är nöjd med mitt spel är och var formen är på väg. Nu blir det ledigt en vecka, sen ser jag fram emot Alfred Dunhill Links Championship, sa McIlroy som leder Race to Dubai-rankingen överlägset före just Thriston Lawrence och Billy Horschel.

Klicka här för att komma till slutresultatet från BMW PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights