Tävlingar

PGA-touren ställer in golftävling på Donald Trumps golfbana i Bedminster

Stormningen av Kapitolium förra veckan har satt svallvågorna i gungning rejält. Donald Trump kan knappt hålla huvudet ovanför vattenytan längre utan drunknar i all kritik som hälls över honom. Ingen vill längre ha med den avgående presidenten att göra. Han hade allt och kunde ha dragit sig tillbaka med hedern i behåll och spelat golf på sina fina golfbanor och levt ett stillsamt pensionärsliv. Nu vill ingen ha med Trump att göra.

Läs mer här>>

Vill riva kontraktet

I stället för överflöd och lyx kommer Trumps Country Club att gå med förlust. Nästa år skulle PGA Championship spelas på Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey.

Trump National Golf
Trump National Golf Club

Men planerna har ändrats i och med kaoset i kongressen. PGA of America meddelade under söndagen att man har rivit kontraktet med Donald Trump-banan.

Trump National Golf Club i Bedminster


– PGA of Americas styrelse röstade för att riva kontraktet. Det blir inget spel 2022 för PGA Championship på Trump Bedminster, säger amerikanska PGA-presidenten Jim Richerson i ett pressmeddelande.

En prekär situation

PGA-chefen Seth Waugh har intervjuats av AP och han säger att organisationen hamnat i en prekär politisk situation, som de helst velat slippa.
– Vi vill göra det bästa för våra medlemmar, för sporten, för vårt uppdrag och vårt varumärke. Hur skyddar vi det bäst?
Vi vill inte längre vara på Bedminster. Skadan är omöjlig att reparera. Det enda rimliga är att lämna, säger Waugh till AP.

Trump Turnberry

Det har skett tidigare att man flyttat en golftävling från en Trump-ägd golfbana. PGA Tour flyttade 2017 WGC-tävlingen på Doral till Mexico City. The Open ser inte ut att återvända till Trump Turnberry i Ayrshire i Skottland på många år sedan banan köpts upp av Donald Trump. Senast en stortävling spelades där var 2015. Då ägde Womens Open rum på Turnberry. Men när Trump tog över makten i USA har det varit skralt med mästerskap på golfbanan.

Trump Turnberry

Enligt CNN är man otroligt besviken i Trump-organisationen. Miljarder går förlorade om kontraktet bryts. Det är inte bara en golftävling står på spel utan hela anläggningen Trump National Golf Club i Bedminster och alla de övriga Trump-ägda golfklubborna, menar man.
– Det här är ett brott mot ett bindande kontrakt och de har ingen rätt att avsluta uppgörelsen. Som en organisation har vi investerat många, många miljoner dollar in i PGA Championship 2022. Vi kommer fortsätta promota golf på alla nivåer och fokusera på att ha banor i absolut världsklass över hela världen.

PGA of America återkommer med information om var tävlingen kommer spelas i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights