Golfbanor i USANyheterTävlingar

Kevin Na spurtade hem Sony Open

Kevin Na var nära att dra sig ur Sony Open på Hawaii för tredje året i rad när han kände smärta i revbenen dagen före tävlingen. Han hade missat de två föregående upplagorna av Sony Open med nack- och fingerskador och nu var det alltså nära att en skada hindrade honom igen. Men med hjälp av sin tränare fick de ordning på smärtan i revbenen och Na kunde fyra dagar senare vinna sin femte seger på PGA-touren.

Smärta i revbenet

– När jag värmde upp inför onsdagens Pro-Am, kände jag plötsligt en smärta i revbenet. Jag tänkte ”inte en gång till”, berättade Na till PGA-tourens hemsida.

– Min nya tränare, Cornel Driessen hjälpte mig mycket. Med olika övningar fick han ordning på det och när jag vaknade på torsdagen kändes det bra igen. Hade han inte varit med mig på Hawaii, hade det nog inte blivit någon tävling för mig.

Klättrar på världsrankingen

Segern på Hawaii innebär att Na har vunnit en tävling på PGA-touren de senaste fyra säsongerna och det är det endast Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas och Bryson DeChambeu som mäktat med. I och med segern hoppar Kevin Na upp till 23:e plats på världsrankingen och 10:e plats i FedExCup-rankingen.

– Det känns fantastiskt. Det är underbart att få en bra start i år, men jag skulle vilja vinna ytterligare en innan säsongen är över, sa Na.
– Jag har fått erfarenhet av att vinna och har ett bra självförtroende. När man har vunnit en gång känns det som att det är lättare att vinna en gång till.

Efter att Na gjorde bogey på det 12:e hålet på söndagen låg han tre slag efter ledande Brendan Steele och det såg ut som att segerchansen var borta. Men Steele tappade en liknande ledning förra året här, och började darra även denna gång på de sista nio och de jagande spelarna närmade sig snabbt.

Kevin Na växlade upp efter sin bogey på det 12:e hålet och gjorde tre birdies i rad och visste att en birdie på avslutningshålet skulle innebära seger eller i sämsta fall särspel. Han slog där en trä-femma från ruffen förbi flaggan och en bra chip senare gav en enkel birdie för Na vilket räckte till seger.

Spelade aggressivt

– Jag spelade lite mer aggressivt de sista hålen och gick verkligen för segern. Den här banan passar mig och varje gång jag spelar en tävling på en bana som passar mig, tänker jag att jag kan vinna, menade Na.
– Målet är nu att bli topp 20 i världen innan året är slut, spela bra i majortävlingarna och nå TOUR Championship och Ryder Cup.

Förlorade i särspel

Joaquin Niemann kom tvåa för andra veckan i rad på Hawaii – den 22-årige chilenaren förlorade i särspel förra veckan i Sentry Tournament of Champions och var ett slag efter Kevin Na i Honolulu. Niemann gick de båda tävlingarna på Hawaii 41 under par och rusar nu upp till 25:e plats på världsrankingen. Niemann delade andraplatsen med Chris Kirk medan Brendan Steele föll tillbaka till en delad fjärdeplats med Marc Leishman och Webb Simpson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights