NyheterTävlingar

Hatton skrev historia på St Andrews

Engelsmannen Tyrrell Hatton blev förste spelare någonsin att vinna Alfred Dunhill Links Championship för tredje gången. Han inledde sin kärleksaffär med tävlingen när han tog sin första titel här 2016 innan han framgångsrikt försvarade den 12 månader senare. Nu var det dags igen, men det blev dramatiskt på St Andrews Old Course klassiska avslutningshål.

Hatton såg ut att glida ifrån det övriga fältet den sista speldagen, men efter en dubbelbogey på det 13:e hålet och bogey på hålet efter blev det spännande igen. Samtidigt gjorde belgaren Nicolas Colsaerts birdie på det 15:e och var då ikapp.

32-årige Hatton som dundrade in en 61-runda på lördagen, delat banrekord, såg plötsligt skärrad och bekymrad ut.

Att vinna på på St Andrews Old Course är aldrig lätt, men på det 18:e hålet var Hatton kyligare än Colsaerts. Båda slog sina drives just kort om ”The valley of Sin” framför greenen. Hatton slog en briljant chip till någon meter från hål. Colsaerts valde puttern, men slog den för kort och missade sedan den efterföljande birdieputten från 2,5 meter. Någon minut senare var saken klar när Tyrell Hatton petade i sin korta birdieputt som innebar totalt 24 under par och seger nummer tre för engelsmannen i Alfred Dunhill Links Championship.

– Det känns ganska overkligt om jag ska vara ärlig. Att få sitta här bredvid pokalen igen känns fantastiskt. De sista sju hålen var ganska stressiga och jag är lättad över att det gick vägen, sa Hatton efteråt.

– Det har varit fantastiskt att spela tillsammans med pappa. Det här är tredje gången vi har kunnat spela den här tävlingen tillsammans, men det är första gången som han spelat bra golf, det har varit riktigt kul att se. Ingen av oss kommer att glömma den här veckan, det är första gången jag vunnit med min pappa och det känns riktigt coolt. Nu är jag klar för de sista tävlingarna på DP World Tour för säsongen i Abu Dhabi och Dubai och jag ser fram emot dem.

För 41-årige Colsaerts var det första gången på länge som han var med i en tätstrid på DP World Tour.

– Jag är stolt över min insats. Jag var i en position jag inte varit i på länge och jag tycker att jag klarade det ganska bra. Det är lite trist att förlora segern på det sista hålet men det var häftigt att känna känslan av att vara i en tätstrid igen. Man blir nervös men samtidigt otroligt fokuserad. Jag slog många fantastiska slag på slutet och det var en häftig känsla, sa Colsaerts.

Bäste svensk blev Alex Norén på ett delad 12:e plats efter strålande spel över helgen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Alfred Dunhill Links Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights