NyheterTävlingar

Cameron Young leder på St Andrews

Amerikanen Cameron Young inledde bäst av alla i den 150:e upplagan av The Open på St Andrews Old Course. Young överraskade många med en imponerande 64-runda som innehöll åtta birdies och tio par och tog ledningen med två slag i sin Open-debut. Två slag bakom lurar Rory McIlroy som jagar sin första majortitel på åtta år. Nordirländaren spelade mycket stabilt och puttade dessutom fantastiskt bra och får gälla som favorit i årets upplaga.

Cameron Young har spelat St Andrews en gång tidigare, tillsammans med sin far när Cameron var 13 år gammal. Men under torsdagen såg det ut som amerikanen hade växt upp på den klassiska banan och han navigerade sig runt Old Course på ett mästerligt sätt. Han satte full fart direkt med fyra birdies på de första sex hålen, sen kom ytterligare tre snabba på hålen 9,11 och 12. Young gav sig själv ett antal birdiechanser till, men det dröjde till det 18:e hålet innan den sista birdien trillade i och som innebar 64 slag.

– Jag älskar linksgolf. Det har varit ett av mina stora mål att få spela i British Open. Det är såklart väldigt speciellt att vara i ledning efter den första dagen på St. Andrews, sa Young efteråt.

Cameron Smith kom in på fem under par och fick senare sällskap av överraskningen Robert Dinwiddie, medan åtta spelare, allt från världsettan Scottie Scheffler till amatören Barclay Brown, skrev på för 68 slag, fyra under par.

Rory McIlroy fortsätter med sin fina form som tre topp-10 placeringar i årets majors hittills samt en seger i Canadian Open nyligen. Nordirländaren svingade fritt och avslappnat och gled runt St Andrews på sex under par.

– Jag har bra kontroll på min sving nu och kan svinga med frihet och utan press, sa McIlroy.

Den största publikbollen på St Andrews var den med Matt Fitzpatrick, Max Homa och Tiger Woods som gjorde sin tredje start för året. Woods, som vunnit tre Open-titlar, varav två på St Andrews, hade dock en tuff öppningsrunda. Det började illa direkt för Woods som slog ner i Swilcan Burn på det första hålet med en dubbelbogey som följd. Det blev till slut 78 slag, sex över par för Woods som får det tufft att klara cuten.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights