Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Blommé vann Swiss Challenge

Det blev dubbelt svenskt i toppen när Swiss Challenge på Golf Saind Apollinaire utanför Basel avgjordes på söndagen. Bästa vännerna Adam Blommé och Jesper Svensson slutade båda på totalt 17 under par och därför blev det särspel, där Blommé var starkast och vann sin första titel på Challenge Tour.

– Det känns fantastiskt att äntligen få göra det. Det finns hundratals spelare på Challengetouren som alla försöker att komma högst upp på ledartavlan på en tävling, så det känns så tillfredsställande att lyckas med det, sa en glad vinnare efteråt.

Det var en birdiefest som svenskarna bjöd på den sista speldagen. Adam Blommé sköt en 66-runda medan Jesper Svensson var ett slag bättre med 65 slag. Men det räckte märkligt nog med en bogey på det första särspelshålet från Blommé för att bärga hem den historiska segern. Svensson slog bort sig från tee med en dubbelbogey som följd.

– Det var svårt att spela mot Jesper, ärligt talat. Men det kändes bra att segern handlade mellan mig och min bästa vän. Jag slog ett riktigt dåligt utslag i särspelet men det var tufft att sedan se honom missa också. Vi försökte båda göra vårt bästa, sa Blommé om särspelet.

Adam Blommé klättrar nu upp till en tredje plats i Road to Mallorca-rankingen och segern gör att han är så gott som klart för DP World Tour nästa säsong.

– Mitt mål sedan de första tävlingarna på Challenge Tour i Sydafrika i våras har varit att sluta bland de fem bästa, så det känns fantastiskt att jag nu är nära att uppnå det målet.

Även Jesper Svensson har haft en mycket bra säsong på Challenge Tour och andraplatsen i Swiss Challenge tar upp honom tre placeringar på rankingen till en femteplats.

The Road to Mallorca tar nu ledigt en vecka innan den återvänder till Hopps Open de Provence på Golf International de Pont Royal i Frankrike den 5-8 oktober.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Swiss Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights