NyheterTävlingar

Amerikansk seger på Wentworth

Billy Horschel avslutande med en fantastisk birdie på det 72:a hålet för att uppfylla en av sina stora golfdrömmar: att vinna BMW PGA Championship.

– Det här är lika stort som att vinna The Players Championship, sa en lycklig Horschel.

Han såg tävlingen på TV som liten kille och drömde om att få spela tävlingen i framtiden. När han fick spela Wentworth för första gången för två år sedan blev han omgående kär i banan. Och nu vann amerikanen på sin favoritbana efter ett makalöst inspel på avslutningshålet.

– Jag är mållös, vilket är väldigt, väldigt sällsynt. Som jag sa för två år sedan och som jag sa den här veckan är publiken helt otrolig här och de stöttade mig när jag kom över 2019 och de stöttade mig även i år. Jag spelade riktigt bra idag och att vinna den här tävlingen betyder mycket för mig.

Segern är klar! Horschel petar i den korta birdieputten på det 72:a hålet av årets BMW PGA Championship.

34-åringen avlutade med en bogeyfri 65-runda för att vinna med ett slag. Efter att hans drive på det sista hålet på Wentworth slutat farligt nära vattenhindret, trodde många att det skulle bli särspel mellan Horschel, Thailands Kiradech Aphibarnrat, hemmafavoriten Laurie Canter och Jamie Donaldson från Wales, som alla var inne i klubbhuset 18 under par. Men Horschel slog upp sig från kanten av vattenhindret och limmade sedan upp en wedge från 90 meter till några decimeter från pinnen och kunde peta i birdieputten som innebar 19 under par och seger.

Första amerikan sen Arnold Palmer

Vinsten i BMW PGA Championship tar Horschel till andraplatsen i Race to Dubai-rankingen och han blev första amerikan att vinna en Rolex Series-tävling. Dessutom är han den första vinnaren av BMW PGA Championship från USA sedan Arnold Palmer vann tävlingen 1975.

– Att få ha sitt namn på den här pokalen och som andre amerikan vid sidan av Arnold Palmer är riktigt stort. Det finns en mängd legendariska vinnare här och jag är mycket stolt över att få vinna den här historiska tävlingen, sa en röd Horschel efter sin seger.

För svenskarnas del blev det en godkänd tävling. Alex Norén, Alexander Björk och Joakim Lagergren delade 27:e platsen på 9 under par. Henrik Stenson slutade slaget efter på en delad 30:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights