Äta & Bo

Golfpraliner ledde till finfin utmärkelse

Små runda bollar i delikat choklad är en perfekt avrundning efter kaffet på klubben. Jenny Roshage Theander kan konsten att skapa praliner av bästa kvalitet. Hon har talangen att forma, designa och smaksätta underbara golfbollar i miniatyr. Nu har hon fått pris för sin matlagning och för sina konditor-kunskaper.

Karin Franssons mentorspris

Ett pressmeddelande berättar om hur Jenny Roshage Theander från Näsby Slott tilldelats Karin Franssons mentorspris 2021. Utmärkelsen belönar årligen mentorer som bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

Konditorn Jenny Roshage Theander

Kocken och krögaren Karin Fransson arbetade under flera år på öländska Hotell Borgholm där hon fostrat många av Sveriges främsta kockar. 2012 instiftades ett mentorspris till hennes ära som delas ut av Restaurangakademien i samband med finalen av Årets Kock.
Årets vinnare är kocken, bagaren och konditorn Jenny Roshage Theander som idag är restaurangchef på Näsby Slott.

Vill lyfta kvinnor

–Karin Franssons mentorpris sätter ljus på personer som i sin vardag arbetar med att lyfta kvinnor i en mansdominerad bransch, säger Jesper Johansson som är vd på Restaurangakademien. Utdelningen av priset är en ära för oss och Jenny Roshage Theander är en värdig vinnare. Hon firar med att bjuda på praliner, runda som golfbollar.

Jenny Roshage Theander på Näsby Slott


Jenny Roshage Theander arbetar sedan 2017 som restaurangchef på Näsby Slott och har tidigare bland annat vunnit pralin-SM. Bland tidigare vinnare av priset finns bland annat Ulrika Brydling, Stefan Ekengren och Pernilla Lundberg.

Vill du också göra golfpraliner som smakar supergott till kaffet? Få inspiration här:


Foto: Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights