NyheterTävlingar

Europas lag i Ryder Cup spikat

Igår kväll, några timmar efter BMW PGA Championship på Wentworth, tog Padraig Harrington ut sina tre wild cards och därmed är laget komplett inför drabbningen mot USA om två veckor. Kapten Harrington valde Sergio Garcia, Shane Lowry och Ian Poulter som tillsammans med de övriga nio spelarna i laget ska representera Europa på Whistling Straits.

Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Viktor Hovland, Rory McIlroy, Jon Rahm, Lee Westwood och Bernd Wiesberger är de övriga nio och därmed har vi tyvärr ingen svensk spelare med i årets upplaga.

Garcia och Poulter har varit viktiga kuggar för Europas senaste framgångar i Ryder Cup. Duon har varit med 9 respektive 6 tidigare Ryder Cup och bidragit med hela 40 ½ poäng till Europa. Shane Lowry har trots sina framgångar de senaste åren med segern i The Open 2019 som största merit, aldrig varit med tidigare. Han gör sin Ryder Cup-debut på Whistling Straits och det gör även Viktor Hovland och Bernd Wiesberger.

– Jag är riktigt nöjd med mitt lag, säger Harrington.

– Det är ett bra lag både för foursomes och bästbollar, många bra ball-strikers och det är ett starkt och balanserat lag som åker till Whistling Straits.

Sergio Garcia – Europas bäste poängplockare

Spanjoren Garcia gör alltså sitt tionde Ryder Cup-framträdande. Han gjorde sin Ryder Cup-debut 1999 och har bortsett från 2010 varit med varje gång. Garcia tog hem tre poäng till Europa på Le Golf National i Paris 2018 och därmed gick han förbi Nick Faldo som den som vunnit flest poäng genom tiderna för Europa. Garcia har bidragit med 25 ½ poäng totalt.

– Det känns fantastiskt. Det har varit ett bra år och jag tycker att det är mycket bra spel från min sida. Jag är så glad över att ha fått förtroendet hos vice kaptenerna, hos kapten Harrington, och jag kan knappt vänta till att jag får träffa killarna i laget, förklarar en glad Garcia.

Ian Poulter under Ryder Cup 2018.

Precis som Garcia har engelsmannen Poulter också ett fantastiskt Ryder Cup-rekord. Poulter kommer att göra sitt sjunde Ryder Cup på Whistling Straits och han är obesegrad i singlarna, och har bidragit med 15 poäng totalt. Han var en del av det Europeiska laget som segrade på amerikansk mark 2004 i Oakland Hills och Medinah 2012.

– Sju Ryder Cups är saker som du bara kan drömma om. Det är otroligt. Ryder Cup-pokalen har betytt mycket för mig genom åren, menar Poulter.

Irländaren Lowry missade precis den automatiska kvalificeringen som avslutades efter BMW PGA Championship. Lowry kommer att göra sitt första framträdande för Europa i Ryder Cup.

– För mig har det varit ett karriärlångt mål att få spela Ryder Cup, sa Lowry efter han fått sitt wild card av kapten Harrington.

– Jag har sagt det hela året, jag vill inte vara där bara för att säga att jag har spelat Ryder Cup. Jag vill vara med och bidra till laget och att vinna pokalen.

Ryder Cup spelas 24-26 september på Whistling Straits i Wisconsin.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights