Nyheter

Barry Lane har gått bort

Den förre Ryder Cup-spelaren och femfaldige vinnaren på Europatouren, Barry Lane avled på nyårsafton, 62 år gammal.

Lane gjorde 693 starter på Europatouren, numera känd som DP World Tour, och det är endast tre spelare som gjort fler starter på Europatouren i historien. Det blev fem Europatoursegrar för Lane och även åtta på Legends Tour.

Barry Lane gick med i Europatouren 1982 och sex år senare kom hans första seger när han triumferade på Gleneagles och vann Scottish Open med tre slag från Sandy Lyle och José Rivero.

Lanes nästa seger kom i Mercedes German Masters 1992, och när han vann European Masters 1993 spelade han även in sig i Ryder Cup-laget samma år under ledning av Bernard Gallacher.

Han representerade även England fyra gånger i Dunhill Cup och två gånger i World Cup. När Lane fyllde 50 år gick han med i Legends Tour och vann där åtta gånger. Barry Lane var gift med svenska Camilla och paret hade ett hus när Skaftö GK på västkusten.  

Lane var på Mauritius i december för MCB Tour Championship som avslutade Legends Tour-säsongen 2022, där han presenterade priset Barry Lane Rookie of the Year Trophy till Brasiliens Adilson Da Silva.

– Vi är oerhört ledsna över att höra om Barry Lanes bortgång. Han nådde stora framgångar på både Europatouren och Legends Tour och han var mycket älskad på båda tourerna. Jag är glad att han fick möjlighet att presentera det nyligen omdöpta priset Rookie of the Year Trophy i december som var en hyllning till honom.  Alla i European Tour-gruppens tankar går till hans fru Camilla, familjen Lane och hans många vänner i hela golfvärlden, säger Keith Pelley på European Tour.

Barry Lane slutade tvåa på Senior Tour Order of Merit (numera Legends Tour) under sina två första säsonger, 2011 och 2012, och vann rankingen tre gånger. Hans sista seger kom i MCB Tour Championship på Madagaskar 2019.

– Det är en mycket sorglig dag för alla på Legends Tour. Barrys prestationer under hela hans imponerande karriär är kända, men även på ett personligt plan var han en underbar man. Jag har haft nöjet att tillbringa mycket tid med Barry och Camilla under de senaste åren eftersom han ofta spelade med Camilla vid hans sida som caddie, säger Ryan Howsam, ordförande på Legends Tour.

Foto: Jacob Sjöman och Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights