NyheterTävlingar

Ladies European Tour fortsätter att växa

Ladies European Tours tävlingsschema för 2023 är spikat och det blir en rekordstor prispott för spelarna att kämpa om. Över 35 miljoner euro fördelat på 30 tävlingar plus Solheim Cup i Spanien i höst står på schemat i år.

– Tack vare våra partners, sponsorer, värdbanor och fans kommer 2023 att bli ett otroligt spännande år för LET, säger Alexandra Armas, vd på Ladies European Tour.

– Årets Race to Costa del Sol visade upp våra spelares fantastiska skicklighet och det kommer att finnas ännu större möjligheter för våra förebilder att glänsa under 2023, med mer prispengar än någonsin i vår historia. LET har vuxit snabbt under de senaste tre åren och vi kan nu presentera en plattform för kvinnor att bygga en framgångsrik karriär och uppnå sina drömmar inom professionell golf. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att lyfta sporten i Europa och runt om i världen.

Tävlingsschemat för 2023 tar touren till 21 olika länder med början i Kenya där Magical Kenyea Ladies Open spelas för tredje gången på Baobab Course den första veckan i februari. Touren återvänder sedan till Marocko för första gången sedan 2019 för Lalla Meryem Cup på Royal Golf Dar Es Salam.

Linn Grant efter sin seger i Joburg Ladies Open 2022.

Sydafrika kommer att stå som värd för två tävlingar i mars, Joburg Ladies Open på Modderfontein Golf Club och Investec South African Women’s Open på Steenberg Golf Club i Kapstaden. Det första av fem Aramco Team Series-evenemang kommer sedan att äga rum i Singapore, följt av ytterligare två i Asien. Sen återvänder touren till Europa i maj för Jabra Ladies Open på Evian Resort Golf Club i Frankrike och sedan Mithra Belgian Ladies Open i juni. I början av juni kommer Ladies European Tour till Sverige då Helsingborg Open spelas för första gången sedan 2015. Spelplats i år är Allerum GK. Veckan efter bär det upp till Stockholm och Ullna GC och Volvo Car Scandinavian Mixed. Ifjol vann ju som bekant Linn Grant tävlingen med hela nio slag och blev första kvinna att vinna en tävling på DP World Tour.  

Sen går LET vidare till Berlin för Amundi German Masters på Seddiner See Golf Club, följt av Tipsport Czech Ladies Open på Beroun Golf Club och sedan Ladies Open by Pickala, på Pickala Golf i Helsingfors, Finland.

I mitten av juli spelas det tredje Aramco Team Series-evenemanget på Centurion Club nära London och följs av den första upplagan av La Sella Open i spanska Alicante.

I juli och augusti kommer touren att spela i fyra samsanktionerade tävlingar med LPGA, med början i Frankrike och Amundi Evian Championship, följt av Trust Golf Women’s Scottish Open, AIG Women’s Open, som spelas på Walton Heath i England och slutligen ISPS Handa World Invitational i Nordirland.

Maja Stark var överlägsen i ISPS Handa World Invitational ifjol.

I början av september kommer Hilversumsche Golf Club i Nederländerna att stå värd för Big Green Egg Open och sedan kommer VP Bank Swiss Ladies Open att spelas igen på Golfpark Holzhausern.

Den 22-24 september är det dags för Solheim Cup, med de 12 bästa spelarna från USA mot de 12 bästa europeiska spelarna. Solheim Cup spelas på fantastiska Finca Cortesin i spanska Andalusien där Team Europe jagar sin tredje raka seger.

Lacoste Ladies Open de France kommer sedan att återvända till Golf Barriere i Deauville i september och Hero Women’s Indian Open på DLF Golf and Country Club spelas i oktober.

Säsongen 2023 avslutas med Andalucía Costa del Sol Open de España på Real Club de Golf Las Brisas, Marbella, där vinnaren av Race to Costa del Sol kommer att koras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights