Golfbanor utomlandsGolftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Ladies European Tour till Åland 2022

Den nyrenoverade Slottsbanan på Ålands GK har fått fantastiska recensioner sedan den öppnade förra året. Den vackra och charmiga skapelsen av danske arkitekten Philip Spogard får nu ett test på hög nivå när Finnish Ladies Open spelas på Ålands GK 1-3 september 2022. Prispotten blir på 225 000 Euros.

Det nionde hålet på Slottsbanan. Ett av banans bästa och vackraste. Foto: Peter Cordén.

Gant Ladies Open som spelades på Aura Golf i juli blev en stor succé och detta vill FGU, Finnish Golf Union, spinna vidare på.

– Årets LET-evenemang var helt enkelt magnifik och en dröm som gick i uppfyllelse på många sätt. Intresset för tävlingsgolf i Finland är stort och FGU vill se till att vi fortsätter att vara värd för stora internationella tävlingar. Vi vill vara föregångare att främja damidrott och jämlika möjligheter, berättar Hanna Hartikainen på FGU.

– Att Ålands golfklubb får möjlighet att välkomna Ladies European Tour är en stor ära och är ett tydligt bevis på att de insatser som gjorts på vår anläggning har varit rätt. Med denna tävling sätter vi också Åland på den internationella kartan som en golfdestination att räkna med, även för internationella gäster, säger Åland Golfklubbs ordförande, Mikael Mörn.

Kommer att påverka golfen i Finland

På Ladies European Tour ser man fram emot tävlingen nästa år.

– Spelarna på LET är mycket glada att få möjligheten att tävla på Åland och den fina Slottsbanan 2022. Det var ett mycket lyckat arrangemang i somras på Aura Golf där det var spännande att se Matilda Castren vinna på hemmaplan för att sedan bli den första finska spelare i europas Solheim Cup-lag. Vi vill rikta ett stort tack till FGU för deras stöd till damgolfen som hjälper till att utveckla starka förebilder. Den här tävlingen kommer att fortsätta att påverka golfens populäritet i Finland på ett mycket positivt sätt, menar Alexandra Armas, VD på Ladies European Tour.

Det kan hända mycket på Slottsbanans 16:e och 17:e hål. Foto: Peter Cordén.

Det finska utbildnings- och kulturministeriet, som bidrog till att möjliggöra årets LET-tävling i Åbo, hjälper till även för denna tävling som även har fått lokalt stöd från Ålands förvaltning och turistbyrån. Även FGU och Ålands Golfklubb har varit mycket aktiva gällande finansieringen av tävlingen som sannolikt under senhösten även kommer att få en titelsponsor.

– Vi är glada att kunna välkomna alla att uppleva Åland, ett mångsidigt resmål mitt i Östersjön. Här kan man uppleva golf nära havet, bekvämt boende och lokala smaker. Åland känns som hemma även utomlands, säger Lotta Berner Sjölund, VD på Visit Åland.

– Vårt mål är att ha en finsk spelare i topp 50 i världen. Tack vare denna hemmatävling får både åskådare och media möjlighet att lära känna våra spelare på nära håll, säger Juha Juvonen, FGU:s sportchef och tävlingsansvarig.

I september nästa år får de finska spelarna ytterligare ett tillfälle att imponera på hemmaplan.

Här kan du läsa Golfbladets reportage om Ålands GK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights