Äta & Bo

Bästa påskreceptet – färgstark lax med asiatiska smaker

Ett dukat påskbord med kycklingar, fjädrar och fräscha rätter livar upp helgen. Här bjuder vi på en lättlagad Poké-bowl med Fröya Lax och syrlig, asiatisk touch. Dukningen får en klick färg med nyanser i påskens palett då laxen skänker både doft, skönhet och smak.

Pokébowl

4 portioner

500 g Fröya Lax Back Loin
8 dl kokt sushiris eller jasminris 1 dl japansk soja
1 tsk rostade sesamfrön
1 st gurka
2 st morötter
1 st röd chili
1 st mango
1 st avokado
2 st salladslökar
1 kruka koriander

1. Skär laxen i kuber och marinera i soja med sesamfrön.
2. Koka riset enligt förpackningen.
3. Skär mango och avokado i tärningar.
4. Skiva salladslöken tunt och strimla morötter, gurka och chili.
5. Fördela laxen och grönsakerna i fyra skålar med kokt ris och grovhackad koriander.

Läs mer om härlig golfmat här>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights