Äta & BoNyheter

Bästa snacksen i golfbagen – Italienska ”ostmoln” med tryffel

Vad har tryffel och golf gemensamt? En sak är att många gillar både tryffel och golf, och en annan är att nyheten Granarolo Cheese Snack finns med tryffelsmak och de fluffiga ostbollarna passar alldeles ypperligt när man vill fylla på med bra energi. Påsen är som gjord att ha med i bagen och den kostar 15 kronor.

Lätt att ta med

Ostsnacksen är gjorda av den italienska hårdosten Quattrocento och innehåller hela 47 gram protein/100 gram och 0% kolhydrater. Inga tillsatser som färgämnen, konserveringsämnen eller annat onödigt– utan 100 procent ost i form av små, krispiga och helt oemotståndliga ”ostmoln”. Ja, förutom den med tryffelsmak som också innehåller tryffelsmaksättning.


Granarolo Cheese Snack Tryffel smakar perfekt lagom mycket tryffel. Snacksen kan även ätas av laktovegetarianer, då ostråvaran tillverkas med mikrobiellt ystenzym. Gluten- och laktosfria. De kommer i en lagom portionsförpackning och är lätta att ta med sig såväl till golfrundan som till jobb, skola och vardagsträningen.

Oemotståndliga italienska ostsnacks i två smaker Granarolo Cheese Snack i smakerna original och tryffel. Det är små, oemotståndliga
”ostmoln” gjorda av den italienska hårdosten Quattrocento.

Mjölkbönder i Italien

Granarolo är den största italienska mejerigruppen. Företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. Nu breddas sortimentet i Sverige med Granarolo Cheese Snack, knapriga bitar av lagrad hårdost.


– Tycker du om ost så vågar jag lova att du kommer att gilla dessa; de har en intensiv och fyllig smak. De har en krispig konsistens och är gjorda av kvalitetsost tillverkad enligt sann italiensk tradition. Vi är stolta över den korta ingredienslistan, inga tillsatser som färgämnen, konserveringsämnen eller annat onödigt, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

Ostskola – italienska ostar

Här är en liten ostskola gällande de typiska italienska ostsorter som finns i utbudet hos Granarolo.

Mozzarella

En italiensk färskost av ko- eller buffelmjölk. Buffelmozzarella DOP har anor från medeltiden och ska vara gjord av mjölk från bufflar i södra Italien för att räknas som äkta. I dag är mozzarella av komjölk lika vanlig, vilken du väljer är en smaksak. Granarolos mozzarella görs av komjölk, salt och mikrobiellt ystenzym, vilket betyder att laktovegetarianer kan äta osten. Buffelmozzarellan görs av mjölk, vassle, salt och löpe.

Mozzarellapizza – en favorit efter golfen
Burrata

En specialitet från Apulien i södra Italien med anor från 1920-talet. Burratan görs av ko- eller buffelmjölk, den har ett skal av mozzarella och är fylld med en mild, krämig blandning av mozzarella och grädde. Ingredienser: komjölk, salt och löpe.

Burrata
Parmigiano Reggiano DOP

Vid produktionen används enbart mjölk från ett område som omfattar provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (till vänster om floden Reno) samt Mantova (till höger om floden Po). Parmigiano Reggiano, oavsett om den säljs i hel bit eller riven, måste förpackas inom ursprungsområdet så att kvalitet, spårbarhet och kontroll kan garanteras. Ingredienser: mjölk, salt, löpe. DOP är på svenska SUB som betyder skyddad ursprungsbeteckning.

Quattrocento

En ny italiensk hårdost som passar lika bra i matlagningen som på ostbricka, egenskaperna påminner om Parmigiano Reggiano. Det är en unik ”Italian farm to fork cheese” utvecklad av Granarolo som enbart tillverkas av mjölk från Garanolos egna gårdar. Quattrocento lagras i minst åtta månader för att uppnå en fyllig och aromatisk smak med fin konsistens. Ingredienser: mjölk, salt och mikrobiellt ystenzym – vilket innebär att osten kan ätas av laktovegetarianer.

Läs mer om Bryson DeChambeau här>>>

Pecorino DOP

En italiensk hårdost med tusenårig historia som finns i mängder varianter, lagringar och smaksättningar. Vid framställningen används enbart fårmjölk från hjordar på Sardinien, i Lazio och i provinsen Grosseto. Detta för att säkerställa strikt kontroll och garanterad kvalitet. Används ofta istället för Parmigiano Reggiano i södra Italien. Ingredienser: fårmjölk, salt, löpe.

Grana Padano DOP

Grana Padano DOP är en typisk italiensk hårdost och vid framställningen används enbart komjölk från gårdar i Padanadalen i norra Italien. Ingredienser: mjölk, salt, löpe, konserveringsmedel lysozym av ägg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights