Nyheter

Ordinarie golfregler och klart för tävlingar igen

Från och med den 1:a juni gäller ordinarie golfregler igen för samtliga tävlings- och handicapronder. Detta enligt 2021 års version av de tillfällliga kompletterande tävlingsvillkoren, som gäller under coronapandemin. Detta gäller från 1:a juni 2021:

✓ Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.

✓ För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.

✗ De coronarelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1:a juni.

✓ Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa Regel 3.3b.

Från och med 1:a juni kan också klubb-, distrikts- och förbundstävlingar arrangeras under vissa förutsättningar. De tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren har nu uppdaterats med en hel del nyheter jämfört med 2021.

I enlighet med aktuella riktlinjer och rekommendationer från myndigheterna har en hel del uppdateringar gjorts i årets upplaga av de tillfälliga tävlingsvillkoren.

Nedan är en sammanfattning av de största ändringarna:

✓ Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.

✓ Start från flera tee (inklusive kanonstart) samt samlingar (informationsmöten, prisutdelningar med mera) är tillåtna så länge deltagarna har möjlighet att hålla två meters avstånd till varandra. Samlingar bör i möjligaste mån hållas utomhus.

✓ Publik tillåts med upp till 100 personer på anläggningar utan anvisad sittplats och upp till 500 personer vid tävlingar med anvisad sittplats. Deltagare och nödvändiga funktionärer räknas inte som publik.

✓ Inga specifika riktlinjer avseende måltider i tävlingsvillkoren. I restaurangen gäller de allmänna Covid-19-reglerna för restaurangverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights