NyheterTävlingar

Billy Horschel vann WGC-Dell Match Play

2014 var Horsel tre upp mot Jason Day efter nio hål i WGC – Dell Match Play och var på väg på seger i den matchen. Day hade precis slagit bollen rätt i in i en kaktus och droppat för ospelbart läge och Horschel låg mitt i fairway. Fem minuter senare sänkte Day en 15-meters putt för att dela hålet, gick ikapp Horschel på de sista hålen och vann till slut på det fjärde omspelshålet.

Året efter hade Horschel vunnit sina två första matcher och mötte sedan Rory McIlroy. Han var två upp mot nordirländaren med två hål kvar. Rory sänkte en lång birdieputt på det 17:e hålet och igen på det 18:e hålet och vann till slut mot Horschel på det andra omspelshålet.

2019 tappade han en stor ledning mot Jordan Spieth på sluthålen och förlorade de tre sista hålen mot Kevin Na. Allt detta trots att Billy Horschel egentligen älskar matchspel och formatet passar honom perfekt.

– Jag har haft mina möjligheter. Jag avslutade bara inte knyta ihop säcken. Att kunna göra det den här veckan – det gör den här vinsten ännu skönare, menade Horschel efter segern i årets WGC – Dell Technologies Match Play.

Ny inställning

I år kom han till Austin Country Club med en ny taktik och en ny inställning.

– Jag har varit för fokuserad på min motståndare istället för att fokusera på banan. När din motståndare är i trubbel är det lätt att slappna av och inte fokusera på ditt eget slag. Det slutar sällan bra.

Han lovade sig själv tre saker: Först, spela banan, inte motståndaren. För det andra, spela smart när läget dyker upp. För det tredje, bjud inte motståndaren på något. Är du i trubbel, spela säkert och snabbt därifrån.

Billy Horschel spelade smart och gjorde väldigt få misstag under veckan.

Detta gällde i allra högsta grad på finaldagen då de byiga vindarna gjorde banan betydligt svårare än de första dagarna. På söndagen gällde det att hålla bollen i spel och undvika trubbel. I semifinalen mot fransmannen Victor Perez lyckades Horschel med det. Han spelade smart, gjorde väldigt få misstag och malde ner Perez till slut och matchen var över på det 16:e hålet.

I finalen ställdes Horschel mot Scottie Scheffler som spelat bäst i alla under veckan och som slog ut Matt Kuchar i sin semifinal.

Scottie Scheffler knäckte alla sina motståndare, men föll i finalen.

Scheffler var något stabilare i inledningen av finalen men sakta men säkert började den fina formen han haft hela veckan ta slut. Horschel var ikapp den ledande Sheffler på det femte hålet och tog sedan ledningen på det sjunde hålet. Han vann även det nionde hålet och sedan delades samtliga hål på vägen in tills matchen tog slut på det 16:e. Spelet i finalen var ingen höjdare och spelarna gjorde endast en birdie var.

– Jag tycker nästan synd om fansen idag. Det var inte det bästa spelet och det blev ju bara två birdies i finalen, menade Horschel.

– Det var första varvet på hela veckan när jag inte tyckte att spelet satt. Jag fick inte igång någoting av spelet. Men totalt sett är jag väldigt nöjd med veckan, sade Scheffler.

Vila gjorde susen

Billy Horschel kom utvilad till WGC-tävlingen i Texas. Förra veckan tog han familjen på semester i Florida, lämnade golfklubborna hemma och bara tog det lugnt.

– Jag tror inte att vi har varit på en familjesemester någonsin när jag inte haft golfklubborna med mig. Det blev några fantastiska dagar och jag är säker på att det kommer att bli mer av detta eftersom jag vann den här veckan.

Segern för upp Horschel till sjunde platsen i FedExCup och han är tillbaka till topp-20 på världrankingen för första gången sedan juli 2015.

– Jag har stora mål. Jag vill vinna över 10 tävlingar på PGA-touren och så vill jag vinna majors. Jag har endast en topp-5 placering i majors hittills, men jag vill vara en av de som de som vunnit alla fyra. Jag vet att det låter löjligt att säga detta, men jag tror faktiskt att jag har den talangen, jag har bara inte visat det än.

Scheffler och Horschel. Kanske spelar de båda i Ryder Cup i höst?

Horschel är också medveten om att det är ett Ryder Cup-år.

–  Jag känner att jag är en riktigt bra partner att para ihop med många olika spelare. Kanske är det här året det händer. Att få representera USA i Ryder Cup har alltid varit ett av mina mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights