NyheterTävlingar

Karlberg leder Dormy Open

Rikard Karlberg gick runt det första varvet av Challenge Tour-tävlingen Dormy Open på Askersunds GK på 61 slag och tog ledningen med ett slag. Det myckna regnandet den senaste tiden har gjort att arrangörerna tvingats korta ner banan från par 70 till par 67.  

Karlberg fick en riktigt bra start med en eagle på elvan, hans andra hål och en birdie direkt efter det. Ytterligare fyra birdies blev det på varvet för Karlberg och med sina 61 slag leder han med ett slag före Adam Blomme, Conor O’Rourke från Irland och engelsmannen Brendan Robinson-Thompson.

Den mjuka banan gjorde att Karlberg kunde spela aggressivt och nyttjade förhållanderna i Askersund till fullo.

– Jag är väldigt glad. Jag fick en bra start, slog de viktiga slagen bra och fick in en del puttar, sa en nöjd ledare efteråt.

– Vi fick en fantastisk vacker sommarkväll med sol och vindstilla och jag njöt verkligen där ute. På den här typen av banor gäller det att tänka strategiskt och den passar mig riktigt bra. Nu gäller det att spela bra resten av veckan så får vi se hur det slutar, sa Karlberg som ligger på en 62:a plats på Challenge Tour-rankingen.

36-åringen har vunnit en gång på DP World Tour när han vann Italian Open 2015 och han slutade tvåa i BMW PGA Championship 2016.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Dormy Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights