Nyheter

Bubba Watson berättar om sin psykiska ohälsa i ny bok

”Golf höll nästan på att ta livet av mig” skriver Bubba Watsons i nya boken ”Up and Down”. Ärligt och öppet berättar amerikanen om de svårigheter han haft under sin karriär. Psykisk ohälsa finns överallt, i alla samhällsklasser. I golfens värld visar det sig vara väldigt vanligt. Den press som spelarna utstår tär på psyket. Resorna, tävlingarna och alla upp och ned-gångarna i spelet. Golf är också en individuell sport, där man inte får pepp av att vara ett lag. Det finns många anledningar till varför man hamnar i depression och ett själsligt mörker. Hur gör man då för att komma upp ur svackorna? Bubba Watson tar upp ett viktigt ämne i boken och diskuterar hur han gjorde för att läka.

Bubba Watson

Bubba Watson började spela på PGA-touren 2006. Fyra år senare blev han en Tour-vinnare vid 2010 Travelers Championship på TPC River Highlands. Och när han körde nerför Magnolia Lane 2012 var han inte bara en trefaldig Tour-vinnare utan även nybliven pappa. Bara några dagar tidigare adopterade Watson och hans fru Angie sitt första barn, Caleb.

Grön kavaj

Litet senare fick golfplaggen i garderoben sällskap av en grön kavaj. Vänsterspelaren blev Masters-mästare och ett av de största namnen i sporten. Och två år senare, efter ytterligare en triumf på Augusta National, cementerade han sig som stjärna i golfvärlden.

Alla ville ha en bit av Bubba Watson

Men med stjärnstatusen kom svårigheter. Watson kunde inte längre strosa genom tour-evenemang utan intervjuer, tv-framträdanden och allt annat som följde med en hög världsranking. Alla ville ha en bit av honom. Och när dessa bitar började skäras av, mådde Watson allt sämre. Han rasade i vikt utan att någon visste varför.

Läs också: Chocken när Bubba Watson gör det ofattbara>>

Som öppningsscenen i nya bok, ”Up and Down”, skildrar golfaren från Florida, hur han mådde:

”Golf nästan dödade mig”, skriver Bubba, som nu har fullt upp med att signera böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights