LivsstilNyheter

Tranås Resebyrå går i bräschen för hållbart flygbränsle

Ett småländskt företag, Tranås Resebyrå, flyger ut som den första resebyrån i norra Europa att samarbeta med Air France-KLM för att öka produktionen av hållbart flygbränsle.

I dagarna tecknades avtalet mellan Tranås Resebyrå och Air France KLM som innebär att Tranås Resebyrå stöttar en ökad produktion av hållbart biobränsle (SAF) och en mera hållbar reseindustri tack vare deras investering i SAF/biobränsle. SAF minskar utsläppen med 75 procent jämfört med vanligt flygbränsle.

För klimatet

– Vi vill samarbeta med dem som gör skillnad i världen och det var ett lätt beslut att gå med i Air France- KLMs program. Vår strävan är att vi ska bidra till ett mer hållbart resande över tid för att efterlämna en bättre värld till kommande generationer. Vår verksamhet ska innebära ett minimum av negativ påverkan och vi ska samtidigt förstärka de positiva effekterna av resandet. Reseindustrin skapar många arbetstillfällen och en positiv samhällsutveckling världen över. Vi tar nu detta steg för att ytterligare driva på en positiv utveckling av branschen och vi hoppas många fler kollegor hakar på”, säger Anders Lindén, VD Tranås Resebyrå.

– Att flyga på SAFär ett av de mest effektiva sätten att minska utsläppen från flyget. Idag står SAF för mindre än 1procent av allt bränsle som används för kommersiella flyg. Tillsammans skyndar vi nu på processen för en positiv förändring som säkerställer att mer SAF produceras och används”, säger Gijs van Popta, General Manager Air France KLM North Europe.

Sustainable Aviation Fuel (SAF) – bränslet som minskar CO2 utsläppen

SAF kan minska CO2 utsläppen med upp till 75% jämför med vanligt flygbränsle. Det bränsle vi använder är hållbart. Begreppet SAF inkluderar även andra typer av bränslen som till exempel syntestiskt fotogen.

Air France KLM’s Corporate SAF program – programmet som ökar efterfrågan

Programmet bidrar till att göra flygindustrin mera hållbar genom att stimulera efterfrågan och skapa större volymer av SAF. Företag och organisationer kan investera i SAF och säkerställa att hela eller delar av resan görs på SAF som reducerar CO2 utsläppen med upp till 75 procent.

Tranås Resebyrå AB grundades 1979 och är ett svenskt privatägt och oberoende företag med 20 medarbetare där både kontor och styrelsens säte är belägna i småländska Tranås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights