NyheterTävlingar

Cameron Smith utökar ledningen på Hawaii

Cameron Smith öppnade med två raka bogeys på det andra varvet av Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Därmed var ledningen från den första dagen borta och flera spelare hade passerat australiensaren. Men sen kopplade han på turbon och gick de sista 14 hålen hela 11 under par och tog inte bara tillbaka ledningen utan utökade den till tre slag inför helgens spel.

– Jag inledde med några dåliga slag och en treputt på tvåan, så jag var tvungen att trycka på reset-knappen, sa Smith efter sin runda.

Smith är 17 under par efter 36 hål vilket är delad rekord med Ernie Els från 2003. Els vann tävlingen det året med åtta slag. Så enkelt lär det dock inte blir för Smith i helgen, för det är många storstjärnor som jagar honom. Världsettan Jon Rahm träffade samtliga fairways och greener på fredagen och noterade sin andra raka 66-runda och ligger tre slag efter Smith.

Världsettan Rahm spelar sin första tävling sedan oktober.

Rahm spelar sin första tävling sedan mitten av oktober men på Hawaii fanns ingen ringrost för spanjoren.

– Jag trodde inte att spelet skulle sitta så bra direkt efter mitt långa uppehåll, men det gjorde det verkligen, sa en nöjd världsetta.

Den som kanske spelade bäst av alla på fredagen var Patrick Cantlay. Han pepprade flaggorna på Plantation Course i Kapalua men fick knappt i någon putt. Den längsta av Cantlays sex birdieputtar han fick i var två meter. Han missade fyra birdieputtar under tre meter.

– Jag spelade riktigt bra men fick inte ut någonting idag, men spelet sitter bra och jag är i en bra postition inför helgen, sa Cantlay som ligger ett slag bakom Rahm och fyra bakom Cameron Smith.

Bryson DeChambeau fick efter en ganska trög start igång spelet på de sista nio hålen. Han avslutade med fem birdies på sina sista sju hål, inklusive det 18:e hålet, trots ett pliktslag. DeChambeu delar 15:e platsen på nio under par inför helgens spel.

Klicka här för aktuell ledartavla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights