GolflegenderNyheterPorträtt

Sean Connerys änka vill sprida askan på en golfbana

– Han var som lyckligast på en golfbana! Så fort det går att resa på grund av pandemin kommer vi att bege oss till Skottland och ta med oss Seans aska. Jag hoppas kunna sprida den på golfbanorna i Skottland eftersom han älskade att spela där, berättar Micheline Roquebrune i en intervju med Mail on Sunday. Micheline var gift med Bond-skådisen i 45 år.

Edinburgh News är en av de skotska tidningarna som spekulerar i vilken golfbana det blir. Om änkan själv får välja blir det på Old Course i St Andrews eller Bruntfield Links i Edinburgh. Sir Sean Connery var nämligen medlem i Royal & Ancient Golf Club of St Andrews och spelade regelbundet på Old Course. Men han växte upp bara ett stenkast från Bruntsfield Links, en av världens äldsta golfbanor, och han studerade på Bruntsfield Primary School.

Läs mer om St Andrews här>>

St Andrews golfbana

Sean Connery, mest känd för att spela James Bond agent 007 på vita duken, dog lugnt i sömnen i sitt hem i Bahamas den 31 oktober 2020 efter det att han varit dålig en tid.

Roquebrune var professionell golfare innan hon började måla tavlor. Micheline har haft utställningar på gallerier i Chicago, Rom, Paris, och i Aten. Roquebrune har tre barn från två tidigare äktenskap, med hon och Connery har inga gemensamma barn.

Träffades på en golfbana

Den golfintresserade skådespelaren sörjs nu av hustrun, fransk-marockanska konstnärinnan Micheline Roquebrune. De träffades vid en golftävling 1970.

Läs mer här>>

sean connery

Sean Connerys fru har berättat hur en demenssjukdom försvårade James Bond-legendens sista månader i livet och att han trots det fick sin sista önskan uppfylld; att få somna in stilla.
– Han led av demens och det slet på honom. Det var inget liv för honom, sade Michelle till Mail on Sunday strax efter sin mans bortgång.

Är alltid med i tankarna

Micheline Roquebrune säger också i intervjun med Mail on Sunday att hon alltid har Sean i sina tankar.
– Jag saknar honom enormt eftersom han var en så stor del av mitt liv i så många år.

Corona har försvårat

Pandemin har inte heller gjort det lätt med sorgarbetet. Restriktionerna försvårar resandet och nu är det åter nedstängning i England och i Skottland. Barnen och vännerna fanns till hands när ensamheten blev för stor.

Familjen hjälpte till

– Det var så annorlunda vid jul utan att Sean var där med mig. Alla mina barn var dock här, och de hjälpte mig mycket liksom mina vänner som alltid har varit där när jag behöver dem.

Skottlands hjälte har en lång karriär som varade i över fem decennier. Förutom de kända Bond-filmerna gjorde han filmer som The Rock, The Hunt For Red October, Highlander, Indiana Jones and The Last Crusade och The Untouchables. Den senare gav honom en Oscar för bästa manliga biroll 1988.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights