NyheterPorträtt

Bryson DeChambeau avslöjar hemligheten bakom framgången

– Jag är skadefri tack vare nya tekniken och den här mannen, myten och legenden, säger Bryson DeChambeau och klappar om Greg Roskopf, som hjälpt honom på vägen till framgång. Hur har Bryson DeChambeau lyckats med sin stora transformation till en bättre golfare utan att skada sig på vägen? Nu tar den långtslående amerikanen bladet från munnen och berättar.

Bryson DeChambeau gillar att testa gränser och provar på olika varianter för att bli ännu bättre i golf. Därav epitetet ”Vetenskapsmannen”. Han ser också positivt på det mesta, vilket fick honom att inte gräva ned sig när pandemin slog till. DeChambeau såg till att göra tiden i karantän till ett experiment.

Hemmagymmet blev hans nya fästning och ut kom han efter flera månader förvandlad till hulken. Inte undra på att golfkollegorna blev gröna av avund när de såg DeChambeaus muskelmassa vibrera när han slog bollen långt bortom det som alla trodde var möjligt.

Skadefri under träningens gång

Så vem är det då som ligger bakom Brysons enorma utveckling?
– Greg Roskopf är mannen som har hjälpt mig att göra saker som bara en person inom sporten golf någonsin har gjort. Han är anledningen till att jag har gått igenom den här processen skadefri, och att jag har kunnat komma upp i så höga hastigheter som annan någonsin gjort på PGA Tour.

Utvecklade en helt ny teknik

Greg Roskopf har ägnat sin karriär åt att studera ”orsak och verkan” av muskelsystemet och hur det relaterar till smärta. Som professionell idrottskonsult, författare till Jumpstart Into MAT och grundare av Muscle Activation Techniques utvecklade han bara MAT Education Continuum och samarbetade också med Broadview College för att skapa en läroplan för tekniken, som har lärts ut till studenter över hela världen.

Greg Roskopf tror att muskelsvaghet orsakar muskeltäthet.

Greg har skrivit en bok om hur viktigt det är att träna och i takt med att vi blir äldre måste vi hålla i gång musklerna. Det är inget nytt i sig, men han belyser ”orsak och verkan” av muskelsystemet och hur det relaterar till smärta. Det har bidragit till att Greg blivit erkänd som en framstående specialist på förbättring av muskelfunktion. Han har utvecklat programmet Muscle Activation Techniques (MAT).

Muscle Activation Techniques är en systematisk process, som är utformad för att utvärdera och korrigera muskelobalanser som bidrar till kronisk smärta, skada och förändrade prestationsnivåer.

Ser enorma förbättringar

Bryson DeChambeau är lyrisk över den hjälp han fått av supertränaren:
– Greg sa till mig, Bryson, om du använder dig av mitt program och om du tränar ordentligt, tränar rätt muskler och balanserar systemet, kommer du att hitta vinster som aldrig har skådats förut. Allt eftersom tiden gick började jag snabbt se enorma förbättringar.

På den vägen är det. Nu vet vi hur Bryson DeChambeau lyckats med sin förvandling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights