NyheterTävlingar

Cameron x 2 i lördagens ledarboll i The Open

Cameron x 2 i lördagens ledarboll i The Open. Under The Opens 150-åriga historia är det ingen vid namn Cameron som fått lyfta The Claret Jug. Lördagens ledarboll består av två stycken. Cameron Smith från Australien, mannen med det fantastiska närspelet och den gräsliga frisyren, leder på 13 under par efter en imponerande runda på 64 slag.

Full fart på The Old Course

Ledaren efter torsdagen, amerikanen Cameron Young, skakade av sig en tidig bogey på fredagen och satte återigen full fart på The Old Course och ligger två slag bakom Smith inför helgens spel. Men det är många storstjärnor i toppen av ledartavlan och det är inte säkert att det blir en Cameron som står som vinnare på söndag. Det kan mycket väl bli en Rory, eller en Viktor. Eller en Dustin eller Scottie. Det kan dock inte bli en Henrik eller en Alexander för det blir tyvärr en svenskfri helg på St Andrews i den 150:e upplagan av The Open.

cameron smith the open
cameron smith the open

Cameron Smith har fem topp-10 placeringar i majors men ingen seger än. Världssexan vann The Players Championship i våras och kom sedan trea i Masters. Nu har han hittat toppformen igen och ser fram emot helgens spel.

– Det är otroligt kul och spännande att vara i ledningen i The Open. Det kommer att bli riktigt coolt att gå ut i ledarboll på lördag. Jag har sett att det är många från Australien på plats i publiken och det känns som att jag har har ett stort stöd där ute, sa Smith.

Verkar trivas på St Andrews

Cameron Young har rusat upp på världsrankingen under året efter bland annat två andra platser och två tredjeplatser på PGA-touren. Han inledde året som 134:a i världen men är nu 32:a. Young spelar sin första Open-tävling, men verkar trivas på St Andrews. Han har flera gånger under veckan sagt att han älskar linksgolf och har under de två första dagarna i årets upplaga visat att han kan bemästra Old Course.

I näst sista bollen går Rory McIlroy tillsammans med norrmannen Viktor Hovland som stod för fredagens slag på det 15:e hålet. Arrangörerna hade satt pinnen på tuffast möjliga ställe, men norrmannen tyckte annat och satte sitt inspel från 125 meter för eagle. Hovland är 10 under par, precis som McIlroy som bars fram av publiken på fredagskvällen. Spelet hackade något på slutet av varvet för nordirländaren, men en sällsynt birdie på det tuffa 17:e hålet rev ner stora applåder.

Många superstjärnor som vill vara med i kampen om The Claret Jug. Världsettan Scottie Scheffler och den förre världsettan Dustin Johnson är i bra position på nio respektive åtta under par och det blir en rafflande lördag på St Andrews. Tyvärr blir det en helg utan den störste av dem alla: Tiger Woods missade cuten med nio slag men hyllades av publiken på det sista hålet så pass att ögonen fylldes av tårar. Detta kan ha varit sista gången golfvärlden fått se Woods spela The Open.

Klicka här för att komma till ledartavlan i årets The Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights