NyheterTävlingar

Charlie Woods rekord i PNC Championship

Såg du också första varvet från Orlando och The Ritz Carton Golf Club i går med Tiger Woods och sonen Charlie som tävlade för första gången som ett lag? Riktigt spännande blev det ju med alla ”två-generationer” som visade upp sina färdigheter på banan.

Som en film

Twitter har exploderat med klipp där man kan se den fina relationen mellan Tiger Woods och hans 11-årige son Charlie i PNC-mästerskapet i Orlando. Det är som ett bra filmmanus, där far och son spelar ihop och minnena från Tigers egen barndom kommer till liv igen. Det finns så många likheter från förr när Tiger Woods var liten och hade sin pappa vid sin sida. Nu är det han själv som nervöst tittar på när sonen slår.

Stolt pappa

I går sammanfattade den amerikanske golflegenden Lee Trevino scenen med några vackra ord. Trevino är också med och tävlar med sin egen son Daniel.

– Nu vet du hur din pappa kände, sa Trevino till Tiger.
– Han var så stolt över dig.


7 saker du inte visste om PNC Championship!

1. Charlie Woods vid 11 års ålder är den yngsta spelaren i fältet medan Gary Player. vid den stora åldern 85 år, är den äldsta.

Tiger och Charlie Woods

2. Charlie Woods sätter rekord som den yngsta spelaren som tävlar i PNC Championship någonsin (Tidigare: Stefan Langer (12/2002), Javier Ballesteros (12/2002) och Thomas Lehman (12/2007)).

3. Lee Trevino, 81 år, är den enda golfspelaren som tävlar i varje PNC-mästerskap, från 1995 (22) Han jagar fortfarande sin första PNC-mästerskapstitel och spelar tillsammans med sin son Daniel i år.

4. Justin Thomas är den högst rankade spelaren i fältet rankad nr 3 i världen.

5. Försvarande mästaren Bernhard Langer från Tyskland har vunnit tävlingen fyra gånger, två gånger med sin son Jason. Hans dotter Jackie ersätter nu sin skadade bror Jason och gör sitt andra deltagande i tävlingen tillsammans med den tvåfaldiga Masters-vinnaren.

6. Fyra spelare gör sin debut i år; Mark Calcavecchia, Justin Thomas, Bubba Watson, Tiger Woods.

Annika Sörenstam

7. Annika Sörenstam är den enda professionella kvinnan i tävlingen. Svenskan spelar tillsammans med sin far Tom Sörenstam för andra gången.

I dag fortsätter tävlingen och det är riktigt spännande. Ska Tiger och Charlie Woods kunna klättra på ledartavlan? Efter första varvet av PNC-mästerskapet 2020 leder Matt och Cameron Kuchar med 14 slag under par, 58.

Foto Instagram och Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights