NyheterPorträtt

Gör Phil Mickelson en Will Smith?

I USA har två skandaler stuckit ut i media. Den ena är förstås Will Smith smocka i direktsändning under Oscars-galan. Den andra är golfspelaren Phil Mickelsons kritik av PGA-touren. Båda har fått göra var sin pudel och de har bett om ursäkt. Det finns en tragik i dessa herrars skandaler så till vida att de placerats på piedestal, är populära och oerhört framgångsrika. Sponsorer stod i kö för att få arbeta med Smith och Mickelson. Några ord senare är båda två Ikaros som flög för högt upp i skyn mot solen och föll pladask till marken. Och landningen blev hård.

Phil Mickelson golfare
Är Phil Mickelson hemma framför tv:n med skämskudden?

Det har spekulerats i varför inte Phil Mickelson spelar i årets omgång av The Masters. Den trafaldige Masters-vinnaren lyser med sin frånvaro på anrika Augusta i Georgia. Rykten säger att golfklubben och tävlingsarrangörerna uteslutit honom, precis som Oscarsakademien inte vill ha något samröre med filmstjärnan Will Smith efter tumultet på scenen och bråket med skådespelaren och programledaren Chris Rock.

Augusta har inget med Mickelsons återbud att göra

Så är dock inte fallet om man får tro de senaste rönen i frågan. Under en presskonferens under onsdagen avfärdade Augusta Nationals ordförande, Fred Ridley, att man haft någonting med Mickelsons återbud att göra. Ridley berättade att Mickelson skickat ett textmeddelande redan i februari där han förklarade att han inte skulle komma till start i Masters 2022.

inför the masters
Augusta National 2022

– Det var ett personligt beslut och jag känner inte till orsakerna. Phil har segrat tre gånger i The Masters och har gjort avtryck samt är en stor del av vår historia. Vi önskar honom all lycka till vad han än har att reda ut framöver, sade Ridley.

Mickelson har spelat tävlingen de senaste 27 åren och har vid sidan av sina tre segrar också en andraplats och fem tredjeplatser i The Masters och har bara missat kvalgränsen vid tre tillfällen.

Eget beslut att inte spela The Masters

Förklaringen till Phil Mickelsons frånvaro i 2022-års Masters handlar om ett eget beslut. Precis som Will Smith jobbar han nu med sig själv och försöker att hämta kraft för en comeback i offentlighetens ljus igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights