NyheterUtrustning

Cleveland Golf lanserar en ny Launcher XL 2-driver och en ny Halo-XL serie

Cleveland Launcher XL 2 är en driver som är designad med ett enda mål i åtanke: att generera långa och raka drives.

– Vi designade Launcher XL 2-drivern med den entusiastiske golfaren i åtanke. Vi vill att man ska känna sig trygg från tee och veta att man kommer att få maximalt av sitt varv med sin driver. Och med Launcher XL 2 kommer spelarna att se en märkbar skillnad i längd, känsla och stabilitet säger Joe Miller, produktchef på Cleveland Golf Europe.

Mycket av Launcher XL 2:s fantastiska prestanda ligger i dess MainFrame XL Face-teknologi. En ny AI-driven process har skapat en träffyta som omformar och förstorar klubbans sweetspot, förbättrar energiöverföringen vid bollträffen och levererar maximal längd. En annan viktig funktion hos Launcher XL 2 är dess XL Head Design och viktinställning som levererar ännu mer MOI än sin föregångare.

För att ytterligare förbättra spelbarheten har Launcher XL 2 en justerbar hosel, som gör att man kan finjustera sin launch angle, längd och hur man vill forma sina slag. Detta här ger spelare möjlighet möjligheter uppnå önskad bollflykt, allt från höga drawar till låga och kontrollerade fades.

En klubba som botar slicen?

Utöver Launcher XL 2 finns nu även Launcher XL 2 Draw Driver, en speciellt designad driver för att hjälpa golfare som kämpar med en slice. Även den har en justerbar hosel och ett omarbetad struktur i klubbhuvudet som ska eliminera den irriterande slicen.

Cleveland Golf släpper även de helt nya Halo XL Fairway woods och hybrider med den senaste tekniken som ska hjälpa golfare att få upp bollen i luften med full kraft. GlideRail-teknikens skenor gör att klubban glider igenom gräset vilket ger en ren bollträff med ett rakt klubbhuvud. Även denna klubba har den AI-drivna MainFrame XL-tekniken som ger en större sweetspot.

Här finns även Halo XL Hy-Wood som är ett mellanting av hybrid och ”vanliga” träklubbor. Halo XL Hy-Wood har en unik design på klubbhuvudet och har lika mycket ny teknik som de andra klubborna i XL-serien. Här får spelarna kontroll som med en hybridklubba men längd som med en fairway wood.

– Vi ville fylla platsen i bagen där golfare tenderar att ha det kämpigt. Vi har optimerat varje teknisk funktion för varje specifik modells prestationsmål, och vi känner att detta är vår mest mångsidiga serie av fairway woods vi någonsin haft på Cleveland Golf, säger Joe Miller.

Nyckelfunktionerna i både Launcher XL 2 och Halo XL Woods är något som kallas Rebound Frame och Action Mass CB. Rebound Frames två flexzoner ger ökad bollhastighet och längd genom att energin som riktas in i bollen ökar. Action Mass CB med en 8-grams vikt i änden av skaftet, ger ökad stabilitet och kontroll utan extra ansträngning.

Priset för en Launcher XL 2-driver är 5 499 SEK. Halo XL fairway woods kostar 3 499 SEK, medan hybrider landar på  2 999 kronor. Hy-Wood-modellerna kostar 3 299 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights