NyheterTävlingar

Dansk dynamit i Dubai

Med en mäktig 64-runda kunde dansken Nicolai Höjgaard spurta förbi alla världsstjärnor den sista dagen av DP World Tour Championship och till slut vinna med två slag.

Det var många om budet den sista dagen av tourfinalen på Jumeriah Golf Estates. Efter lördagens birdiekavalkad av Matt Wallace var det han och landsmannen Tommy Fleetwood som gick i ledarboll. Bakom jagade även Viktor Hovland och Jon Rahm.

Men den som spelade bäst av alla i värmen i Dubai var en 22-åring från Danmark. Nicolai Höjgaard gjorde tre birdies på de första nio hålen. Ytterligare en birdie kom på det 10:e. Sen rullade han i fem birdies i rad mellan hål 13-17 och kom in på totalt 21 under par och fick vänta på att sa vad hans Ryder Cup-lagkamrater Tommy Fleetwood och Viktor Hovland och ledaren efter tre rundor, Matt Wallace kunde hitta på.

Men ingen av dem kom men någon slutspurt och därför kunde Höjgaard jubla i klubbhuset tillsammans med sin tvillingbror Rasmus. Denna vecka var Nicolai den starkaste av bröderna. Rasmus mäktade ”bara” med en 11:e plats.

Nicolai Höjgaard kom tvåa förra veckan i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika och med segern i DP World Tour Championship slutar han tvåa i Race to Dubai-rankingen efter Rory McIlroy och går in bland de 50 bästa i världsrankingen för första gången i karriären.

– Det här betyder så mycket, det är den skönaste vinsten i min karriär. Jag har arbetat så hårt de senaste åren och jag tillägnar den här vinsten min familj och allt som de har gjort för mig, sa en rörd vinnare efteråt.

– Jag spelade riktigt bra golf idag. Jag måste säga att detta är den bästa golfen jag har spelat i en tävling av den här kalibern. Jag har siktat på den här tävlingen hela året och jobbat stenhårt för att ha chansen att vinna den. Jag är så stolt över mitt team och alla inblandade som är med mig. Det känns fantastiskt, att få avsluta säsongen så här med familj och vänner.

Redan före årets DP World Tour Championship hade Rory McIlroy vunnit Race to Dubai-rankingen för femte gången. McIlroy vann Dubai Desert Classic i januari och även Scottish Open i somras. Han har även slutat topp-10 i tre av årets fyra majors. Han närmar sig nu Seve Ballesteros och Colin Montgomerie som vunnit Harry Vardon Trophy flest gånger.

– Jag har fortfarande rätt mycket bensin kvar i tanken. Jag tror att jag har 8-10 bra år kvar i mig där jag kan spela på toppnivå, sa 34-årige McIlroy.

– De sista tio åren har jag vunnit åtta säsongsrankings i USA och i Europa, så jag har spelat bra golf en längre tid. Det finns spelare som kan slå mig i en eller några tävlingar, men det finns inte många som är bättre än mig under en hel säsong.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från DP World Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights