NyheterTävlingar

Åberg vann på PGA-touren!

Visst, det var relativt enkla förhållanden som rådde på St Simons Island i Georgia där The RSM Classic, den sista tävlingen för säsongen på PGA-touren, avgjordes i helgen. Men att gå 29 under par, skjuta 61-61 de två sista dagarna och vinna sin första tävling på PGA-touren i sin 11:e start, det är helt galet.

Men Ludvig Åberg gjorde det. Och det såg ut som den mest naturliga saken i hela världen.

Det finns en otrolig enkelhet i Ludvig Åbergs spel. Om man bad AI skapa den perfekta golfsvingen skulle den sannolikt göra något som liknar Åbergs rörelse. Det ser ut att vara helt utan ansträngning och ändå får han ut så mycket fart och kraft varje gång.

Han spelar dessutom snabbt och beslutsamt. Det är stiligt och samtidigt nästan läskigt perfekt.

I helgen vann Åberg The RSM Classic och han gjorde det på ett rekordartat sätt. Med scorerna 67-64-61-61 gick han på 253 slag, vilket tangerar Justin Thomas resultat från Sony Open 2017 som det lägsta resultatet någonsin på 72 hål på PGA-touren. Hans 122 slag över helgen är det lägsta någonsin och likaså hans tre sista rundor i tävlingen.

Åberg har spelat 14 tävlingar som proffs sedan i juni och han har redan vunnit två av dem. Han vann tidigare i år Omega European Masters på DP World Tour, och blev efter den segern klar för Ryder Cup.

Han har slutat utanför topp-25 endast tre gånger sen han blev proffs. Hans sämsta resultat på sina åtta senaste tävlingar är en 14:e plats.

– Jag nyper mig fortfarande i armen på morgonen när jag vaknar och inser att jag har det här som mitt jobb, menar Åberg.

Vinsten i The RSM Classic för upp Åberg till 32:a plats på världsrankingen. Han började året på plats 3064 … Han är klar för säsongsöppningen på PGA-touren, The Sentry på Hawaii och han är även klar för Masters i april som blir Åbergs första major.

– Det är så häftigt och väldigt speciellt och även lite konstigt med att vinna en tävling. Men när man har gjort det, vill man göra det igen och igen och igen, sa en lycklig Åberg.

Klicka här för att komma till slutresultatet från The RSM Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights