NyheterTävlingar

Golf blir vinteridrott vid SM-veckan

Den här veckan gör golf debut som vinteridrott. Vid RF:s SM-vecka ska svenska mästare i simulatorgolf koras i Arena Skövde.

Golf blir en av 16 idrotter vid SM i Skövde, längdskidor, alpint och draghund är några av de andra. Som vid andra stora idrottsevenemang genomförs medaljceremoni centralt och i Skövde blir det på Hertig Johans Torg där även aktiviteter och uppträdande under namnet After Game sker. 

I tre klasser gör åtta damer, herrar och paragolfare gör upp om mästerskapstitlarna. Spelarna har tagit sig till Skövde genom ett nationellt och öppet kval som genomfördes under december.

– Det ska bli roligt att se golf som en del av SM-veckan vinter. Golf är Sveriges största individuella idrott sett till antalet utövare och den gren som växer starkast just nu är simulatorgolf. Därför känns det helt rätt att vi nu för första gången genomför ett öppet svenskt mästerskap, säger Sofia Pettersson ansvarig för simulatorgolf på Svenska Golfförbundet.

SVT sänder alla finaler och även i övrigt går det att följa mästerskapet. Semifinalerna kommer att livesändas via Svenska Golfförbundets Facebooksida och livescoring kommer att finnas från första till sista slag.

– En ny gren i en gammal idrott, med en större närhet till både spelet och spelarna än vid vanlig golf. Då tourerna i världen är i gång så hittar vi vid SM de stora stjärnorna i paragolfklassen. Johan Kammerstad, världstia och Felix Norrman tvåa i U.S. Adaptive Open i fjol sticker ut. Men en ny gren som simulatorgolf har alla möjligheter att skapa sina egna stjärnor, säger Jonnie Eriksson landslagscoach herrar. 

SM avgörs i två format:
Match: 18 hål på Barsebäck Ocean Course
Duell: närmast hål-tävling över 18 slag, även den i match.

Program:
2 februari: kvartsfinaler för damer och herrar
3 februari: semifinaler och finaler för damer och herrar
4 februari: kvartsfinaler för paragolfare
5 februari: semifinaler och final för paragolfare

SVT – fredag 3 februari
Final damer och herrar – match och duell
11.30-15.30 – SVT Play
12.40-14.00 – SVT1
Kommentator Peter Jonsson & expertkommentator Jonnie Eriksson.

SVT – söndag 5 februari
Final paragolf – match och duell.
12.30-14.30 – SVT Play
14.00-14.30 – SVT1
Kommentator Peter Jonsson & expertkommentator Marcus Malo.

Foto: Göran Söderqvist

Klicka här för att komma till ledartavlorna från SM-veckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights