NyheterTävlingar

Dansk dynamit i Ras Al Khaimah

Den unge supertalangen från Danmark, Nicolai Højgaard, tog sin andra DP World Tour-titel när han vann Ras Al Khaimah Championship efter en sista dag som bjöd på mycket dramatik på Al Hamra Golf Club.

De 20-åriga bröderna Rasmus och Nicolai Højgaard har tillsammans nu vunnit fem tävlingar på DP World Tour. Denna gång höll Nicolai på att kasta bort segern, men tack vare en spektakulär avslutning rodde han hem det och till slut blev det fyra slag ner till tvåan Jordan Smith.  

Bröderna Højgaard har nu vunnit fem tävlingar på DP World Tour. Foto: Getty Images.

Nicolai Højgaard ledde inför den sista dagen med tre slag och det fina spelet fortsätte även under söndagen med bland annat en magnifik eagle på trean. Men engelsmannen Jordan Smith, som vunnit en Challengetourtävling på Al Hamra Golf Club, närmade sig och när Højgaard gjorde dubbelbogey på det 9:e hålet och även bogey på 12:an ledde Smith med två slag.

Fantastisk avslutning

Men dansken hade en växel till. Birdie 13, en fantastisk eagle på 14 och sen birdies på de sista två hålen gjorde att han kom in på 68 slag och 24 under par totalt. Segern för upp honom till nionde plats på DP World Tour-rankingen.

– Det känns väldig bra. Jag fick en bra start men sen fick jag verkligen kämpa. Jag trodde att jag hade kastat bort segern när jag gjorde dubbelbogey och sedan bogey på 12:an. Men min caddie gjorde ett strålande jobb och höll mig fokuserad och motiverad på de sista hålen, sa en glad segrare efteråt.

– Jag är väldigt spänd på framtiden nu. När man spelar bra börjar man titta på alla rankinglistor. Jag känner mig motiverad att fortsätta att bli bättre och även spela bättre i de stora tävlingarna framöver.

För Sveriges del blev det en rätt trist tävling. Endast två svenskar klarade cuten, Kristoffer Broberg och Joakim Lagergren som slutade 42:a respektive 48:a.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Ras Al Khaimah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights