NyheterTävlingar

Skrällseger i AT&T Pebble Beach Pro-Am

Det blev en spännande söndag på vackra Pebble Beach där sju spelare hade ledningen, eller var i delad ledning under den sista dagen av AT&T Pebble Beach Pro-Am. Men till slut handlade det om två spelare: Jordan Spieth, som under lördagen slog ett slag vid kanten av en ravin med livet som insats, och Tom Hoge, en 32-åring som spelat 202 tävlingar på PGA-touren utan seger.

Men Hoge visade stark form för två veckor sedan när han slutade tvåa i The American Express och överkom en lite darrig start på det sista varvet och spelade de sista nio hålen på Pebble Beach på ett imponerande sätt. Hoge tog tillbaka ledningen på det 16:e hålet där han nästan satte sitt inspel. Han gjorde ytterligare en birdie på det 17:e hålet där Spieth gjorde bogey från bunkern och det räckte sedan med ett par på avslutningshålet för att Hoge skulle vinna sin första titel på PGA-touren.

Jordan Spieth. Foto: Getty Images.

Spieth såg ut som en vinnare när han gjorde birdies på 12:e och 13:e hålet, och han stod på 15:e tee med en ledning på två slag. Men han missade en kort parputt på 17:e, och slog ner i fairwaybunkern på det 18:e hålet och kunde därifrån bara göra par.

– Det är helt fantastiskt, jag har kämpat mig igenom så många svåra tider, sa en rörd vinnare efteråt.

– Det var så länge sedan jag vann något att jag glömt hur man firar.

Men Hoge har flera anledningar att fira. I och med segern får han spela Masters för första gången i sitt liv och han säkrar också kortet på PGA-touren för de kommande två åren.

Jonas Blixt som inledde så fint med en 64-runda hade sedan tre lite tyngre rundor och slutade på delad 42:a plats.

Klicka här för att se slutresultatet från AT&T Pebble Beach Pro-Am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights