NyheterTävlingar

Jordan Spieth riskerade livet på Pebble Beach

Bollen låg och vägde på kanten till ett stup. 70 meter ned fanns en mörk avgrund. Skulle du ha gått fram och slagit till den, eller hade du avstått för att vara på den säkra sidan? Jordan Spieth valde att gå fram till sin boll för att slå den med en järnsjua bort mot hålet på andra sidan ravinen.

Försökta stoppa Spieth

Caddien Michael Greller tyckte inte om beslutet och försökte tala Spieth till rätta. Men adrenalinet pumpade i amerikanens kropp, och han ville slippa droppa.
– Michael förstod inte vad jag höll på med. Han var livrädd att jag skulle ramla ned, berättade Jordan Spieth.

Insåg vad han gjort efteråt

– Så här i efterhand kanske det inte var så smart. Jag ångrar faktiskt att jag gjorde det, sa Spieth efter sin rond. Problemet var att det lutade neråt och jag hade inte mycket mark kvar där min vänstra fot stod. Hade det varit platt hade det inte varit några problem men med en lutning blir det värre eftersom man vill att ens vikt ska följa lutningen när man slår. Det ville jag inte den här gången, sa Spieth, fått nu ett oförglömligt minne från den kända banan Pebble Beach, som ligger vid Stilla havet.

Blev pappa

Jordan Spieth blev pappa den 14 november 2021. Med en liten son, Sammy Spieth, är det inte helt rätt att balansera på kanten till ett stup och riskera livet, skriver CNN golf.

Här kan ni se det dramatiska ögonblicket:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights