NyheterUtrustning

Därför är nya golfbollarna ”bättre”

Framtidens golfspel kan ta en ny riktning när R&A och USGA beslutar att ersätta dagens golfbollar. Den kommande förändringen förväntas leda till kortare flygsträckor, vilket väcker intresse och spekulationer inom golffamiljen världen över. Vi berättar här varför nya golfbollarna är bättre.

Enligt BBC kommer detta att påbörjas för proffsgolfare år 2028 och amatörgolfare 2030.

Man vill begränsa flygsträckan

De nya golfbollarna som planeras att införas behöver inte vara ”bättre” i traditionell bemärkelse avseende längd eller prestanda. Istället är syftet med att begränsa flygsträckan på golfbollarna att adressera den ökande längden på golfslagen, vilket har lett till behovet av att utvidga golfbanor.

en golfboll på en golfpeg

Genom att införa golfbollar som inte kan flyga lika långt som dagens bollar, hoppas man kunna kontrollera längden på slagen. Detta skulle i sin tur minska behovet av att bygga ut banor och därigenom göra golfen mer hållbar ekonomiskt och miljömässigt. Det är ett sätt att balansera spelets utveckling med behovet av att bevara banornas storlek och skydda miljön.

Behöver inte slå lika långt

Det senaste decenniet har sett en stadig ökning av golfslagets längd, vilket har pressat golfbanor att sträcka ut sig i jakt på mer utrymme. Men denna utveckling har väckt oro kring hållbarheten, både ekonomiskt och miljömässigt.

R&A och USGA har nu klivit in i handlingens centrum. Genom att fatta beslutet att framtidens golfbollar inte ska kunna nå samma flyglängder, visar de vägen mot en förändring.

Bevara sportens kärna

”Det här beslutet är en av hörnstenarna för att säkerställa golfens hållbara framtid, samtidigt som det bevarar sportens kärna och möter vårt ansvar gentemot miljön,” förklarar Martin Slumbers, vd för R&A, i ett uttalande.

Han betonar vidare: ”Vi agerar nu för att säkra möjligheten för kommande generationer att lika mycket som vi får uppleva och njuta av golfen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights